Emre BAYLAN/ANTALYA, () - ANTALYA mitinginde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi'ni açıkladığı toplantıya katılan sanatçılara yönelik eleştirilerle ilgili, "O toplantıya katılan sanatçılarımıza yönelik sosyal medyada bir linç kampanyası başlattılar. Küfür, edebe, adaba uymayan, aile terbiyesinden yoksun hakaretler etmeye başladılar. Bunların demokratlığı bu kadar" dedi.
Kepez Arena yanındaki meydanda Antalyalılara seslenen Başbakan Erdoğan, sanatçılara yönelik eleştirileri hedef aldı, isim vermeden de çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi'ni dün açıkladığını belirten Erdoğan, "Vizyon belgemizi açıkladığımız salonda çok değerli sanatçılar vardı, bilim adamları vardı. O toplantıya katılan sanatçılarımıza yönelik sosyal medyada bir linç kampanyası başlattılar. Küfür, edebe, adaba uymayan, aile terbiyesinden yoksun hakaretler etmeye başladılar. Bunların demokratlığı bu kadar. Bu insanlar burada tercihlerini bu şekilde yapacaklar diye bir şey yok ki, davet ettik, sağ olsunlar onlar da davetimize icabet ettiler" dedi.
Bu yöndeki eleştirilerini sürdüren Erdoğan, "Ne demokrasi ne özgürlük ne de siyaset artık hiç kimsenin tekelinde değildir. Sanatçılar, sporcular, yazarlar onların toplantısına katılırlarsa iyi, bizim toplantımıza katılırlarsa kötü. Bu alışkanlıklar artık eski Türkiye'de kaldı, yeni Türkiye'de biz böyle işlere, linç kampanyalarına izin vermeyiz" diye konuştu.
"Sanatçılarımıza sesleniyorum; hiç çekinmeyin, hiç tedirgin olmayın. Bize oy verip vermemek ayrı konu ama bir toplumun sanatçısına kendisi gibi düşünmüyor diye bu denli hakaret edenler nasipsizdir" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:
"Bunlar yıllardır hem CHP'yi destekler, bu sosyal medyadakileri söylüyorum hem Nazım Hikmet derler. Peki ben şimdi soruyorum; Nazım Hikmet'i sürgüne gönderen kim? CHP. Peki Nazım Hikmet'e vatandaşlığını geri veren kim? AK Parti. Kardeşlerim Dersim Katliamı konusunda kim özür diledi? Biz, ben özür diledim. Bir sanatçı kendisi gibi düşünmüyor diye ona hakaret edenler, nasipsizdir."
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Hani siz sanatçıları seviyordunuz? Niçin böyle edep dışı, ahlak dışı yollara başvuruyorsunuz? Sizin gibi düşünmeye veyahut gidecekleri yeri sizin belirlemenize bunlar tabi mi? Bunlar bu ülkenin en önde gelen sanatçıları, siz bu hakkı kendinizde nereden buluyorsunuz? Hani siz mahalle baskısı yapmıyordunuz? Nedir bu mahalle baskısı? Yıllardır ben buna maruz kaldım, ailemle maruz kaldım, ölümle tehdit edildim, cezaevinde tehdit edildim, hep bunu yaptılar, ama biz kefenimizi giyerek yola çıktığımızı için bunlara asla prim vermedik."
Çatı aday İhsanoğlu'nu da eleştiren Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, bu konuda da şunları söyledi:
"Cumhurun başı, cumhurun her ihtiyacıyla ilgilenir. Adaylardan bir tanesi ne diyor; 'ben icranın başı değilim, yolla, köprüyle ne işim var' diyor. Öğrenecek, onları da öğrenecek. Bu ülkenin başı olacaksın, köprüyle, yolla alakan olmayacak, suyla alakan olmayacak, olur mu böyle bir şey? Bizim işimiz eser üretmek, hizmet üretmek, yatırım yapmak, bu ülkeyi kalkındırmak, bu ülkeyi hak ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmaktır. Bir taraftan 'ekmek' diyeceksin, bir taraftan 'benim icrayla alakam yok' diyeceksin, bu nasıl iş?"
Alandan yükselen 'Dik dur eğilme' sloganları üzerine, “Bundan endişeniz var mı?" diye soran Erdoğan, “Biz sadece Hak’ın karşısında eğiliriz…" diye sloganlara karşılık verdi.

FOTOĞRAFLI