ERDOĞAN: KENDİ İNSANSIZ HAVA ARACIMIZI ÜRETTİK
Türkiye'yi dünya lideri yapacaklarını belirten Erdoğan, İstanbul'da insansız hava aracı üretildiğini, bunun yaklaşık 25 saat havada kalabildiğini söyledi.
Erdoğan, "Hamdolsun kendimiz bunu yapmış vaziyetteyiz. Marka bayraktar. Bak nereye geldik. Artık kendi gemimizi hamdolsun ürettik. Artık kendi tanklarımızı yapar hale geldik. Atak helikopterimizi ürettik. Şu anda seri üretime geçiyoruz. Kendi silahlarımızı üretir hale geldik'' dedi.
PENSİLVANYA'YA MESAJ: BEN DUA EDİYORUM ALLAH ISLAH ETSİN DİYE
İsim vermeden Fethullah Gülen'i eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:
"Devletin içinde devlet, paralel devlet, asla olmaz. Ey Pensilvanya, bu rüyadan vazgeç. Bu hayallerden vazgeç. Bir hocaya beddualar yakışmaz. Bu ara beddua seanslarına girdi. Sürekli beddua. Ben dua ediyorum Allah, ıslah etsin diye.''
Alandakilerin 'Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin' diye slogan atması üzerine Erdoğan, ''Konya, biz vurmaya değil. İnşallah hayat verme mücadelesine geldik'' dedi.
HAKAN ŞÜKÜR'E TEPKİ
Ak Parti'den istifa eden milletvekili Hakan Şükür'ü de eleştiren Erdoğan, ''Bu ara şovmenler var biliyorsunuz. Emniyet yapılanması içinde neleri yaptıklarını okuyorsunuz değil mi? Yargıya baskı yapıyorlar. Hale bak. Bunlar tam şovmenmiş. Neymiş ziyarete giriyormuş. Tuzlukları var malum. Bunlar da gidip, orada fotoğraflar çektiriyorlar" dedi.
"Yav sen milletvekili misin yoksa gözaltında olanlarla beraber poz vermeye giden, haklı mı, haksız mı belli olmayanlarla beraber oraya gidip bu pozları veriyorsun" diyen Erdoğan, "Gidersin, savcıyla konuşursun. Ama onlarla o pozu vermek değil. Aynı şekilde avukatla da oturup konuşursun. Eyvallah. Ama sana böyle bir şey yakışır mı? Bunlarla ilgili yasal süreç başlayacak. Bunlar sizi kurtaramaz. Bunlarında bedelini ödeyeceksiniz. Onun için size sözümüz vardı. İnine gireceğiz diye. Girdik mi?'' diye konuştu.
"SAVCI BAŞBAKAN'A MEYDAN OKUYOR"
Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'e de tepki gösteren Erdoğan, ''Çıkmış bir tane savcı, başbakana, bakana meydan okuyor. Yav sen savcı mısın yoksa başka bir görevle mi görevli misin. Yav önce, bir defa hakkında açılan davalar var. Sen bu davalarda sanık konumundasın. Bunlardan kurtul" dedi.
Erdoğan, yargı mensubunun kararlarıyla konuştuğunu, şovmenlik yapmayacağını belirterek, "Siyasetçi meydanlarda konuşur, yaptıklarıyla, icraatlarıyla konuşur. 'Eşek ölür, kalır semeri, insan ölür kalır eseri' Bunu böyle bilelim'' diye konuştu.
KONYALILARDAN HELALLİK İSTEDİ
Konyalılardan helallik isteyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bizim siyasi mücadelemizin her safhasına şahit olsun Konya. Seninle başladık. Seninle bitiyoruz. Yine senle başlıyoruz Konya. Konya'da şu ifadeyi kullanmadan geçmek olmaz, 'Her gün bir yerden göçmek ne iyi. Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş. Dünle beraber gitti cancazım. Düne ait ne varsa, şimdi yeni şeyler söylemek lazım. Sen dünsün. Sen bugünsün. Sen inşallah yarınsın Konya. Yine bir ayağımız Konya'da olacak. Diğer ayağımız da bir pergel gibi dünyayı, evreni gezmeye, mazlumların sesi umut ışığı olmaya devam edeceğiz Konya. Ne senden ayrılır, ne diğer 80 vilayetten. Allah ömür verdikçe inşallah hep beraber olacağız. Bu bir veda değil. Olsa olsa eski Türkiye'ye vedadır. Bu ancak ve ancak kapanan bir döneme vedadır. Ama bu aynı zamanda bir merhabadır. Bu inşallah yeni Türkiye'ye merhabadır. Her birinizden tek tek helallik diliyorum. Hakkınızı helal edin diyorum. Helal ediyor musunuz?"
MHP, SECCADEYE, EZANA DAYANAMADI
Erdoğan, kampanyası için hazırlanan reklam filminin MHP'nin talebiyle YSK tarafından yasaklanmasına da değindi. Erdoğan, ''Her birinizden bu meydandaki kardeşlerimden dua bekliyorum. Ama bu MHP, seccadeye, ezana dayanamadı. Başı yaşmaklı o Anadolu kadının seccade üzerinde kadının namazına dayanamadı. Yüksek Seçim Kurulu'na gitti. Biz de peki dedik. 6'ya 4 oy çokluğu ile olumsuz karar çıktı. Bunun üzerine de biz ufak bir değişiklikle filmi uygulamaya koyduk. Nasıl buldunuz. Beğendiniz mi? Cumhurbaşkanlığının kapısı nereye açılıyor mu? Millete açılıyor mu? Millet ile devlet kucaklaşıyor mu? Eğer seçilirsem, Cumhurbaşkanlığı sıfatımla da, sizlerle kucaklaşmaya, muhabbet etmeye fırsat buldukça ziyaret etmeye devam edeceğim" dedi.
SARAYBOSNA CUMHURBAŞKANI İLE CANLI BAĞLANDI
Erdoğan, miting sırasında Saraybosna Cumhurbaşkanı ile canlı yayınla bağlandı. Saraybosna Cumhurbaşkanı, "Bosna halkı sizin başarınız için dua ediyor. Yarın inşallah zafere kazanacaksınız. İslam ümmeti zaferler kazanana kadarda seninle devam edecek'' dedi. Erdoğan da, Saraybosna'nın yanında olduklarını ve olmaya devam edeceğini söyledi.
GAZETECİLERİ YANINA ÇAĞIRDI
Erdoğan, Konya mitinginin sonunda basının tarafsızlıkla görevini yapmasına gölge düşürecek nitelikte bir uygulama da yaptı.Kendi gezilerini takip eden ve çoğu destekçilerinden oluşan, programını takip eden gazetecileri platforma çıkartıp, meydandakilere alkışlattı.
Ardından 2012 yılında Londra'da yapılan olimpiyatlarda tekvandoda şampiyon olan Servet Tazegül'ü, platforma çıkarttı. Servet Tazegül'ün, yeni evlendiğini belirten Erdoğan, ''Allah kendisine mutluluklar nasip etsin. Tabi onun sözünü aldık. En az 3 sözünü aldık. Gerisi Allah kerim. Beypazarı'nda biliyorsunuz. Bir amcanın bana gönderdiği bir nasihat var. Bir olur garip olur. İki olur rakip olur. Üç olur, denge olur. Dört olur, bereket olur. Gerisi Allah kerim. Özellikli bu konuda maharet annelerde. Babalarda değil. Onun için cennet annelerin altında. Babaların değil. Ana gibi yar, İstanbul gibi diyar olmaz" dedi.
Ayrıca geçen yerel seçim çalışması sırasında kazada hayatını kaybeden Ak Parti Gençlik Kolları üyesi Talha Bayrakçı’nın 10 Ağustos’ta doğum günü olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Talha ve ‘Uzun Adam’ın bestekarı Murat Göğebakan’a ve bugüne kadar bu yolda rahmetli olmuş, şehit olmuş kardeşlerimize birer Fatiha okuyalım" diyerek sözünü tamamladı.