Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Soykırım gibi geçmişte kesinlikle olmamış bir şeyi mutlak gerçek gibi Türkiye'ye kabul ettirmeye çalışanlar, beyhude yere uğraşıyorlar. Bu konuda parlamentolarda alınan kararlar bizim için yok hükmündedir." dedi.
Erdoğan, Türkiye-Kazakistan İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, tarihin her döneminde gerek kendi sınırları içerisinde yaşayan vatandaşları için olsun gerekse bölgesindeki tüm toplumlar için daima adalet, güven ve huzur kaynağı bir ülke olduğunu söyledi.

"BEYHUDE YERE UĞRAŞIYORLAR, BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDE"

Türkiye'yi ve Türk milletini itham etmeye çalışanların her şeyden önce tarihe haksızlık ettiklerinin altını çizen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Soykırım gibi geçmişte kesinlikle olmamış bir şeyi mutlak gerçek gibi Türkiye'ye kabul ettirmeye çalışanlar, beyhude yere uğraşıyorlar. Bu konuda parlamentolarda alınan kararlar bizim için yok hükmündedir. Bu konuda siyasetçilerin ifade ettikleri tüm beyanlar bizim için yok hükmündedir, tıpkı Avrupa Parlamentosu'nun kararı gibi."

"TÜRKİYE'NİN ERMENİ HALKIYLA HAERHANGİ BİR SORUNU YOK"

"Burada bir hususu özellikle sizlerle paylaşmak istiyorum" diyen Erdoğan, "Türkiye'nin Ermeni halkıyla herhangi bir sorunu, herhangi bir sıkıntısı yoktur. Aynı dönemde, milletimizin çektiği acılar, inanın bundan çok daha az değildir, daha fazladır. Bununla birlikte bizim Ermenilere karşı dostluk hislerimiz hala canlıdır, hala bakidir" ifadesini kullandı.

"BEN BARIŞ ELİ UZATTIM, MAALESEF HAVADA KALDI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizde yaklaşık 40 bini vatandaşımız, 40 bini Ermenistan'dan kaçarak ülkemize gelip yerleşen ve şu anda bizde misafir olarak kalan insanlar var. Ermenistan'a barış elini geçen 23 Nisan'da ben uzattım ama uzattığımız bu el maalesef havada kaldı. Bugün 1915 olaylarını bahane ederek ülkemiz aleyhine karar alan devletlerin, kurumların Ermenilerin hakkını, hukukunu korumak, acılarını paylaşmak gibi bir dertleri kesinlikle yok. Bu tür kararlar Ermeniler istismar edilerek Türkiye düşmanlığının dışa vurumundan ibarettir."

DOSTLUK ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Ermenilere dostluk çağrısını yinelediğini ifade eden Erdoğan, "Gelin tarihi, tarihçilere bırakalım. Biz ortak çıkarlarımız, ortak geçmişimiz ışığında kendimize yeni bir gelecek inşa edelim" dedi.