YETERSİZ kar yağışı nedeniyle kayak merkezlerinde yarışlar yapılamazken, Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde suni karlama üniteleri sayesinde, kayak pistleri hem kayakseverlere, hem de çeşitli turnuvalara ev sahipliği yapıyor.
Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler hem Avrupa, hem de Türkiye'deki kayak merkezlerinde kar sıkıntısının yaşandığına dikkat çekerek, suni karlama sistemleri sayesinde Erciyes'te sıkıntı olmadığını söyledi. Erciyes Kayak Merkezi'nde, Hacılar, Hisarcık ve Tekir bölgelerindeki ana pistlerin suni karlama sistemleri ile karlanarak kayakseverlerin hizmetine açıldığını ifade eden İkiler, "Kar durumunun eksik olması nedeniyle başka illerdeki spor müdürlükleri ve kulüplerimiz, il birinciliklerini yapamadıklarını ve Erciyes'teki pistleri kullanmak istediklerini söyledi. Bu illerden biri olan Ankara bölgesi kayak il birinciliği yarışmaları için Hisarcık ve Tekir Kapı'da bulunan kayak pistlerini tahsis ettik. İki gün boyunca oldukça çekişmeli ve heyecanlı yarışlar oldu. Önümüzdeki hafta da Kayseri il birinciliği yapılacak. Daha sonra da diğer şehirlerden gelen talepler doğrultusunda il birinciliklerini organize edeceğiz" dedi.
Genel Müdür Yardımcısı İkiler, mart ayında da Balkan Kayak Şampiyonası'nın Erciyes'te yapılacağını belirtirken, Erciyes Kayak Merkezi'nde yapılan ve iki gün süren Ankara Kayak İl Birinciliği'nde dereceye giren sporcu ve kulüplere de madalya ve kupaları verildi.