ERCİYES Master Projesi kapsamında yapılan yatırımlarla Erciyes Dağı, yılın 12 ayı cazibe merkezi haline geldi. Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahit Çıngı, Tekir Yaylası’na kurulan 'Çadır Kent'te de yayla turizmi ve sıcaktan bunalıp serinlemek isteyenler için ortalama 500 kişiye ev sahipliği yapabileceklerini belirterek, "“Kamp turizmiyle birlikte Erciyes’e gelenlere dağ sporlarının yapılacağı önemli bir fırsat doğacak" dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi 'Erciyes Master Projesi' ile tatilci ve turistleri Kayseri’ye çekmeye hedefliyor. 'Erciyes’in karı, Kayseri’nin karı' sloganıyla yapılan projelerde kar yağmadığı günlerde de doluluk hedeflendi. Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahit Çıngı, Erciyes Dağı'nı yaz aylarında kamp turizmiyle canlandırmak için 2 bin 150 metre yükseklikteki Tekir Yaylası’na 100 çadırdan oluşan bir 'Çadır Kent' kurduklarını söyledi. Çıngı, şöyle dedi:
"Bu yıl ilk defa uygulamaya koyduğumuz çadır kent projemiz var. Kayseri halkının, tatilci ve turistlerin, özellikle de gurbetçilerin bir gelenek haline getirdiği çadır turizmini onlara altyapı hizmeti verebilecek formatta tanzim etmeye çalışıyoruz. Böylece görüntü kirliliğinin önüne geçeceğiz, hem de daha sağlıklı hizmeti vatandaşlarımıza vermiş olacağız. Bununla birlikte vatandaşlarımızın medeni bir şekilde kamp turizmi yapabilmelerine imkânı tanıdık. Deniz turizmi özellikle ülkemizde çok hakim. Ama bu tür tabiata yönelik kamp, karavan turizmi, trekking gibi imkanlar çok fazla sunulmuyor. Bunun bir başlangıcını yapmış olduk. Erciyes turizmi açısından bu önemli bir merhale olacak. Şimdiye kadar rastgele, gelişi güzel, insanların hizmet alamadan o hedeflerini yerine getirdikleri kamp, karavan turizmini biz Erciyes’te daha düzenli ve organize yürüteceğiz. Şimdiden ciddi bir taleple karşı karşıyayız. 100 çadır kurduk ve adeta patlama yaşıyoruz. Talep böyle devam ederse çadır sayımızı artıracağız."
Murat Cahit Cıngı, dağ yürüyüşlerinden, bisiklet turlarına, konserlere kadar birçok etkinliği Erciyes Dağı'nda düzenleyeceklerini bildirirken, şirket olarak henüz belirlemedikleri makul bir ücret karşılığında çadırları tahsis edip, bu hizmetleri gerçekleştirdiklerini bildirirken, şöyle devam etti:
"Bunlarla yetinmeyip, akşamları burada bir takım sosyal aktiviteler gerçekleştireceğiz. Halk konserleri verdireceğiz, kampa katılanlara konferanslar düzenleyeceğiz. Gündüzleri sportif aktiviteler yapacağız. Kendilerine rehberler verip dağ yürüyüşleri yaptıracağız. Egzersizler yaptıracağız. Dağ bisikleti, ATV turları yaptıracağız."
Erciyes Dağı eteklerinde kurulan 'Çadır Kentte 100 çadır, 7 metrekare 2 odalı, 9 metre kare 2 odalı, 20 metre kare 3 odalı olarak 3 farklı boyutta hizmete sunuldu.

FOTOĞRAFLI