HAVA sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yağış olmaması nedeniyle  Erciyes Dağında kar, Kızılırmak'ta su azaldı.
Sivas’dan doğan, Kayseri, Nevşehir güzergahından geçen Kızılırmak'ın, Kapadokya’nın Avanos İlçesi'nde suyu her yılki dönemden yüzde 40 oranında azaldı. Kızılırmak’ın Kayseri’deki Yamula ve Bayramhacı baraj göllerinde de kuraklık nedeniyle kıyıdaki ağaçların köklerinin, Avanos köprüsünün ayaklarının tabanın ortaya çıktığı, adacıkların ve kayaların çoğaldığı görüldü.
Meteoroloji uzmanları Kayseri ve çevresinde bu hafta gündüz en yüksek sıçaklığın 13- 15 derece arasında olacağını, geçen yıl bu zamanlarda Erciyes dağının 2 bin 200 metresindeki Tekir yaylasında kar kalınlığının 75- 80 santim dolayında, bu günlerde ise 10-12 santim olarak ölçüldüğünü belirterek, önümüzdeki haftadan itibaren yağış beklediklerini açıkladı. Erciyes A.Ş. Genel müdürü Murat Cingi de, Erciyes dağında kuraklığa karşın sürekli makinelari çalıştırıp kar ürettiklerini ve kayak yapılabildiğini söyledi.
USTA KAYAKÇI: BÖYLE KURAKLIK GÖRMEDİM
Usta kayakçı Veysel Değirmenci de, "47 yıldır Erciyes dağında kayak yaparım, böyle bir kuraklık görmedim. Allahtan, Büyükşehir Belediyesine ait Erciyes A.Ş tarafından çalıştırılan kar makinelerinin yaptığı suni karla pistlerde kayılabiliyor. Bu sezon Erciyes dağına 5 kez kar yağdı ama yeterince yağış olmadığından, yağan kar kayaların üstünü bile örtemedi. Küresel ısınma dedikleri bu olmalı" diye konuştu.
DOĞA TIRMANIŞI YAPILDI
Öte yandan Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il Temsilciliği, Dağcılık il Temsilciliği, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü ve Yılanlı Dağı Doğa Sporları grubu ile ortak gerçekleştirilen etkinlikte, Erciyes eteklerindeki Serçel yaylasında bulunan yaklaşık 2 bin 500 metre yüksekliğindeki Lifos tepesi tırmanışı, karsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi. Serçel Yaylası gondol alanında sabah 07.00'de toplanan gruplar, Dağcılık il Temsilcisi İsmail Yılmaz'ın liderliğinde Serçel Yaylasından Lifos dağına disiplinli bir şekilde yürüdü. Grubun yürüyüşünde güzergahta ve çevredeki kar azlığı dikkati çekti.