KAYSERİ, () - KAYSERİ’de, 8 kişiden oluşan bir grup dağcı ve kayakçı, yakıcı sıcakta Erciyes Dağı'nın zirvesine tırmanarak 3 bin metrede kayak keyfi yaptı.
Arlberg Gençlik Spor Kulübü tecrübeli sporcularından Sadık Doğru ve Nuray Karakaya rehberliğinde 8 sporcudan oluşan grup, Çobanini bölgesinden saat 03.30'da tırmanışa geçti. Tecrübeli dağçıların önderliğindeki ekip, zirve tırmanışını Şeytanderesi'nden çok fazla taş düşmesinden dolayı sol kulvardan gerçekleştirdi. Saat 11.00'da başarılı bir şekilde Erciyes zirvesine ulaşarak zirvede Türk Bayrağı ve kulüp flamasını dalgalandıran dağcı ve kayakçılar, kent merkezinde 30 derecenin üzerine çıkan sıcak yerine Erciyes Dağı'nın zirvesinde karlar üzerinde soluklandı.
Arlberg Gençlik Spor Kulübü Başkanı Mehmet Eğlenceoğlu, zirveye çıkarttığı kayağı ile dönüşte yaz ortasında kayak yapmanın keyfini çıkarttı. Zor koşullarda gerçekleştirilen zirve tırmanışı dönüşünde 3 bin 875 metredeki Hörgüçkaya'dan kaymaya başlayan Mehmet Eğlenceoğlu, Şeytanderesi'nin üzerinden sol kulvara girerek kayak yaptı. Eğlenceoğlu, Erciyes'te sadece kış sezonunda kayak yapılmayacağını da bu sayede gösterdiğini belirterek "Erciyes’te sadece kışın değil, yazında kayak yapılabilir. Kendine güvenen buyursun Erciyes Dağı'nın 3 bin 916 metresinden Şeytanderesi'ne kadar insin" dedi.

FOTOĞRAFLI