TÜRK Eğitim Sen Kayseri 1 No'lu Şube Başkanı Ali Benli, Erciyes Üniversitesi’nde personel servisine yapılan yüzde 100 zammı kınadı. Rektörlük binası önünde basın açıklaması yapan Benli, "Ülkemizde eşi ve benzeri olmayan böyle bir uygulama ve sunulan kalitesiz hizmet yetmiyormuş gibi servis ücretine yüzde 100 zam yapmak; hangi aklın, hangi vicdanın ürünüdür? merak etmekteyiz" dedi.
Erciyes Üniversitesi’nde sendika üyeleriyle birlikte Rektörlük binası önünde basın açıklaması yapan Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen Kayseri 1 numaralı şube Başkanı Ali Benli, personel servis ücretlerine yapılan zammı eleştirdi. Benli, "Üniversitemizde yıllardan beri akademik ve idari personelin işyerine taşınması işi, üniversitenin kendi araçları ile ve personelin 'Taşınma ücreti' ödemesi ile gerçekleşmektedir. Yıllardır sürdürülen bu uygulama; her geçen yıl, çalışanların aleyhine olacak şekilde düzenlenmeye adeta özen gösterilmiştir. Özellikle son yıllarda personelden alınan ücrete yapılan zam, devletin memuruna yaptığı enflasyon zammının çok üzerinde gerçekleşmiştir. Makul olmayan servis ücretini kabul etmemiz, varlık sebebimizi inkâr etmek olur. Çünkü: Sendikacılık; haksızlık karşısında susmamak, hakkı tutup kaldırmaktır."
Üniversite yönetiminin, 35 TL olan servis ücretleri yüzde 100 artırılarak 70 TL'ye çıkartıldığını belirten Şube Başkanı Benli, servis araçlarının da döküntü olduğunu öne sürdü. Türk Eğitim Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ali Benli, Türk bayrağına yönelik yapılan saldırıyı da kınadığı konuşmasında şöyle dedi:
"Ne idüğü belirsiz bir kuduz köpek, Diyarbakır’da ikinci hava kuvvet komutanlığı bahçesindeki Türk bayrağını indirip, yetmiyormuş gibi çiğneme küstahlığını adiliğini alçaklığını gösterdiler. Bunu şiddetle kınıyor, lanetliyoruz."
Benli, konuşmasında Aşık Sefai’den 'Bayraksızlar' ve Arif Nihat Asya’dan ‘Bayrak’ şiir okuyarak tamamladı. Rektörlük önündeki Türk Sağlık Sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanlığı da destek verdi.

DÖ(OE/İD) (FOTOĞRAFLI)