ERCİYES Dağı’nda yapımı tamamlanan 15 tesisin açılış töreninde konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, “Erciyes Dağı, bizim için dünyaya açılan penceredir. Turizmi patlatacak en önemli noktadır. Burası bizi dünyaya tanıtan açık bir pencere olacak” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi 3'üncü etap kapsamında yapımı tamamlanan 15 tesis için açılış töreni düzenlendi. Tekir Kapı'da düzenlenen tören programına TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri milletvekilleri Yaşar Karayel, İsmail Tamer, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, ilçe belediye başkanları ve belediye başkan adayları ile vatandaşlar katıldı.
‘TURİZMİ PATLATACAK EN ÖNEMLİ NOKTA’
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, senelerce bu dağın görüntüsünden etkilendiklerini belirterek, “Herkese çok yakışıklı bir dağımız var dedik. Ancak buranın iş kapısı olduğunu çok anlayamadık. Aslında Erciyes Dağı bizim için dünyaya açılan pencere. Turizmi patlatacak en önemli noktadır. Burası bizi dünyaya tanıtan açık bir pencere olacak” diye konuştu. Özhaseki, şunları söyledi:
“Geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği’nin Başkenti Strasburg Başkanı Kayseri’ye gelmişti. Türkiye elli yıldır oraya girmek için uğraşır. Onlar bize ‘Sizinle kardeş şehir olalım’ dediler. Tesislerimizi gezdiler. Bize, ‘Bu stadı nasıl parasız yaptıysanız bize anlatın da aynısını biz de yapalım’ dediler. Uzun uzun anlattım ama eminim anlamadılar. Bir Türk insanı olarak gurur duydum."
VALİNİN KONUŞMASI
Kayseri Valisi Orhan Düzgün de, beyaz bir gelinliğe bürünmüş olan Erciyes Dağı’nın misafirlerini beklediğini belirterek, “Ülkemizin turizmin kalkınmasına paralel olarak Kayseri'nin de hak ettiği payı alabilmesi için yatırımlar yapılıyor. Erciyes inşallah çok yakın bir gelecekte dünyanın sayılı kayak merkezleri haline gelecek. Erciyes inşallah bundan sonra eteklerinde kayan insanlarla şenlenerek Kayseri'ye ve Türkiye'ye bir bereket kaynağı olarak ülkeye hizmet verecek” şeklinde konuştu.
Konuşmalarının ardından milli sporculara teşekkür plaketi verilirken, TRT Sanatçısı Ahmet Tekkuş ile Rock grubu Koray Haklı ve Orkestrası da konser verdi.
AÇILAN TESİSLER
Düzenlenen törende 3'üncü etap çalışmaları kapsamında yapımı tamamlanan saatte 3 bin taşıma kapasiteli gondol, standartlara uygun 12 kayak pisti, bin araçlık otopark ile konaklama tesisleri yolları hizmete açıldı.