KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, Erciyes Dağı'nın her haliyle yarı yıl tatiline hazır olduğunu söyledi.
Erciyes A.Ş. olarak tüm kayak hocalarını Snow Akademi bünyesinde bir araya getirerek ehliyetsiz kişilerin kayak eğitimi vermesinin önüne geçtiklerini belirten Yücel İkiler, yarı yıl tatilinde düzenlenecek kayak kursları hakkında bilgiler verdi. Tatilde çocuklara verilebilecek en güzel hediyenin kayak öğrenmelerini sağlamak olacağını dile getiren Yücel İkiler, "Erciyes'teki turizm işletmeleri fiks fiyat sistemiyle kayak kursları düzenledi. 590 lira olacak olan bu kurslara katılacak öğrenciler evlerinden servisle alınacak ve evlerine bırakılacak. Profesyonel hocalar nezaretinde beş gün boyunca kayak dersleri verilecek. Öğle yemeği de dahil olacak. Sömestr döneminin her iki haftasında tüm öğrencilerimizi kayak öğrenmeye davet ediyoruz" dedi.
Kayak antrenörü Fatih Uçmaz ise Erciyes'te potansiyelin her geçen gün arttığını dile getirerek, "Oteller yapılınca potansiyel daha da artacak. Şu anda dünya genelinde kayak merkezlerinde kar yetersiz ama Erciyes'te suni kar üniteleriyle sorun yok. Yarı yıl tatilinde öğrencilerimizi bekliyoruz" dedi.