Oktay ENSARİ- Mükremin ÖKSÜZGİL/KAYSERİ, () -  KARA Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 1'inci Komando Tugay Komutanlığı'nın koordinasyonunda Hava İndirme Tabur Komutanlığı tarafından Karasazlık bölgesinde 'Erciyes- 2014' tatbikatında göğsümüzü kabarattı.
Ankara 4'üncü Kolordu Komutanı Korgeneral İlhan Talu, Kayseri Garnizon Komutanı Hv.Plt. Tümgeneral Ali Demiral, 12'nci Hava Ana Ulaştırma Üs Komutanı Hv.Plt Tuggeneral M.Cahit Bakır, 1'inci Komando Tugayı Komutanı Tuggeneral Aydoğan Aydın, Jandarma Bölge Komutanı Tuggeneral Namık Boran ve yüksek rütbeli subayların izlediği tatbikat, Korgeneral İlhan Talu’ya verilen brifingin ardından başladı.
Tatbikata 1'inci Komando Tugay Komutanlığı'nın koordinatörlüğünde, 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı, 11'inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığının katılımıyla saat 07.00’de Şehit Piyade Teğmen Hasan Bak atma-atlama sahasının bulunduğu Karasazlık’ta başladı. 12'nci Erkilet Hava Üssünden kalkan C-160, C-130 ve CN235 olmak üzere 11 uçak, önce 300 tam techizatlı subay, astsubay ve erbaştan, ilk önce 13 bin 500 feet irtifadan özel görev birliği mensubu serbest paraşütçüleri bıraktı.
Ardından da 200-400 metre irtifadan komandolar, düşman hatlarının gerisine bırakıldı. Son olarak da askeri araçlar, toplar ve bir çok askeri malzeme bölgeye sorunsuz olarak indirildi.
3 gün sürecek tatbikatın ilk gününde düşman bölgesine yapılan hava indirme harekatı ve ardından düşman hattı derinliklerine bırakılan araç ve silahlar kurtarıldı. Askeri yetkililer, harekatın amacının, birliklerin eğitim seviyesini artırıp, komutanlara birliklerini zor arazi şartlarında sevk ve idare etme yeteneği kazandırmak,atış ve manevraların koordineli olarak kullanmasını geliştirmek, muhabere ve destek birliklerinin muharip birliklerle birlikte kendi taktik ve tekniğine uygun olarak kullanılması konusunda eğitilmesini sağlamak olarak bildirdi.

OE,MÖ(OE/AAA) (FOTOĞRAFLI)