Kenan AŞÇIOĞLU/ERCİŞ (Van), () - VAN'ın Erciş İlçesi'ndi Engelliler Haftası nedeniyle Özel Erciş Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin hazırladığı, gösteri beğenildi.
Erciş'in Latifiye Mahallesi'nde bulunan Erciş YİBO çok amaçlı salonunda düzenlenen geceye, Erciş Belediye Başkan Vekili, Abdurahman Çağan ve kurum amirleri katıldı.  Gecede konuşan Erciş Belediye Başkan Vekili Abdurahman Çağan "Benim aklıma takılan şey, biz onlara neden engelli diyoruz. Herhalde bizim onların önüne koyduğumuz engellerden dolayıdır ki çünkü hepsi birbirinden güzel ve yetenekli pırıl pırıl çocuklar" dedi.
Daha sonra konuşma yapan Uzman Psikolog Mevlüt Marufoğlu, Erciş'te engelli biriylere ve ailelere yönelik hizmetlerin arttırılması ve engelli bireylerin yaşamlarını sürdürebilecekleri üretken bireyler olmasını sağlayacak olanakların oluşturulmasının en önemli hedefler arasında yer aldığını söyleyledi. Marufoğlu, "Engelli bireyler günlük yaşamda karşılaştıkları her türlü engeli aşmak için çalışırken, toplumun da her türlü engeli fark etmesi ve bu engelleri ortadan kaldırmak için gerekli toplumsal desteği verilmesi gerekiyor" diye konuştu.

KA(FE/ESM) (FOTOĞRAFLI)