İZMİT,(Kocaeli),() - MİLLİ Görüş'ün lideri eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının 3. yılında Kocaeli'nde anıldı. 'Erbakan'ı anlama ve anma gecesi'ne katılan Erbakan Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Fatih Erbakan, vefatının üzerinden 3 sene geçmesine rağmen hala ilk vefat ettiği gündeki gibi Kocaeli'nin en büyük salonunun sevgiyle anma yapıldığını söyledi.
Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılan 'Erbakan'ı anlama ve anma' gecesine Erbakan Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Erbakan Vakfı Kocaeli Şube Başkanı Yücel Mollaismailoğlu ve  çok sayıda vatandaş katıldı. Fatih Erbakan salona girdiğinde 'Mücahit Erbakan' sloganları ile karşılandı. Hafız Şuaip Akıner'de gece Kuran'ı Kerim okudu. 
İLGİNÇ PANKART
 Üzerinde Necmettin Erbakan'ın fotoğrafının bulunduğu ve ' Milli Görüşün tek temsilcisi Saadet Partisi'dir. Bundan sonra kim bende Milli Görüşçüyüm derse palyaçoluk yapar' afişi salonda gezdirilmek istendi. Bazı Partililer tarafından afişin gezdirilmesine izin verilmedi.
ERBAKAN DEMEK BÜTÜN İNSANLIĞIN KURTULUŞUNU GAYE EDİNMEK DEMEKTİR Kocaeli’nde en büyük salonun insan seli şeklinde doldurulduğunu söyleyen Fatih Erbakan, "Kocaeli’nin en büyük salonunu insan seli halinde doldurdunuz. Kocaeli’nin milli görüşçülerine de bu yakışırdı. Cenabı Allah sayınızı arttırsın. Vefatının üzerinden 3 sene geçmesine rağmen hale ilk vefat ettiği gündeki gibi sevginizle aşkınızla bu salonu doldurdunuz. Demek kuvveti değil, hakkı üstün tutmak demektir. Erbakan demek bütün insanlığın kurtuluşun gaye edinmek demektir. Erbakan demek kardeşinin nefsini kendi nefsinden üstün tutmak demektir"dedi.
DAVA AŞKINI KAYBETMEYEN GENÇLERİ GÖRÜYORUM
Milli görüşün lideri Necmettin Erbakan’ı rahmetle andıklarını söyleyen Fatih Erbakan konuşmasını söyle sürdürdü: "Bugün bu salona muhteşem atmosfere baktığımız zaman bütün engellemelere ve üzerinde oynanan tüm sinsi oyunlara rağmen dava aşkını kaybetmeyen davamızın dinamizmim kaynağı gençleri görüyorum. Selam olsun  o gençlere. Bu muhteşem anma toplantımız mübarek olsun. Bu akşam vefatının 3. devriyesinde milli görüşün merkezi, milli görüşün heyecan merkezinde Kocaeli’nde böyle kalabalık halinde bütün dünya ABD’yi süper güç görüp boyun eğerken meclis kürsüsünden bir yiğit olarak çıkıp 'Banane ABD’den diyen yiğidi anıyoruz. Bu akşam Erbakan hocamızında gözbebeği olan Kocaeli milli görüşçülerle ‘ABD İsraili çok seviyorsa Alaskaya taşışın’ diyen bir lideri anıyoruz. Cenabı Allah kendisine gani gani rahmet eylesin. Onun yolundan giden bizleri bütün milli görüşçüleri onunla cenette buluştursun işallah."

EA (MB/RT) (FOTOĞRAFLI)