TÜRK Hava Yolları'nın (THY) sponsorluğunda Mücahit Demir tarafından hazırlanan ve Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin geçmişten bu yana kültürünü, kurallarını ve fotoğraflarını yansıtan 'Er Meydanı' kitabı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun katıldığı törenle tanıtıldı.
Ekmekçizade Ahmetpaşa Kervansarayı'nda düzenlenen tanıtım toplantısına Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne belediye Başkanı Recep Gürkan, Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ve çok sayıda konuk katıldı. THY'nin son yıllarda büyük atılımlar yaptığını ifade eden Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Kırkpınar Güreşleri’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer aldığını hatırlatarak şunları söyledi:
"Dünya havacılığının er meydanında ciddi atılımlar yapmak, er meydanında son 10 yılda ciddi düzeyde dünya ile bilek güreşi yapmak çok değerli. THY yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu kardeşimi tebrik ediyorum ama kitap dolayısıyla kendisini tebrik etmeyeceğim. Ama onu takdir edeceğim, Türk olmanın bu milletin atalarımızdan getirdiği zenginliklerle onur duymanın borcunu ödeyebilmiş olduğu için onu takdir ediyorum. Rab bize de bu millete borcunu ödeyebilmeyi nasip etsin. Koca Yusuf'tan bahsederken, Kel Aliço'dan bahsederken onur duymak, başı dik durmak bir haz veriyorsa, huzur veriyorsa, onun karşılığında o misyona, o vizyona bir borç ödeme sorumluluğu da hepimize yükler. Gerçekten Türk milletine ait, Kırkpınar güreşleri vizyonunu ve misyonunu tarihi geleceğe taşımak gibi bir sorumluluğumuz var."
OSMANLI ARŞİVLERİNDE DERİN ARAŞTIRMA 
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da, güreş kültürünü her türlü unsuruyla tanıtmak istediklerini vurgulayarak şöyle konuştu:
"Bu amaçla hazırlanan Er Meydanı kitabı, yüzlerce yıllık güreş geleneğimizi tüm detaylarıyla birlikte orijinal resim, fotoğraf ve belgeleri şık bir tasarımla harmanlandığı, görsel bir şölen eşliğinde okuyucuların beğenisine sunuyor. Hazırlık sürecinde Osmanlı arşivlerinde derinlemesine araştırılmış olması ve bugüne dek gün yüzüne çıkmamış çok sayıda vesikadan istifade edilmiş olması esere ait önemli özellikler olarak ön plana çıkıyor. Kitapta yurt dışından tespit ettiğimiz koleksiyonlardan en değerli görsel parçalar da kullanılmıştır."
EN KAPSAMLI KİTAP
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de Er Meydanı kitabının bugüne kadar hazırlanmış en kapsamLı kitap olduğunu belirterek şöyle dedi:
"Kitabı incelediğimde çok özveriyle hazırlandığını gördüm. Ayrıca Osmanlı'nın savaşçı bir devlet olduğunu, güreşlerde dahi savaşa hazırlık yaptığını gördüm. Eğlendirirken, eğitiyor, güreştirirken de savaşa hazırlıyor. Çok farklı bir metot, öğrendiğimde gerçekten şaşırmış oldum. Ben kitabın hazırlanmasında başta Topçu olmak üzere, kitabın yazarı Mücahit Demir'e çok teşekkür ediyorum."
Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan ise Kırkpınar'ın tanıtımına verdiği destek nedeniyle THY ve Topçu'ya teşekkür etti. Kitabı hazırlayan Mücahit Demir de kitabın Osmanlı arşivleri başta olmak üzere değişik kaynaklardan araştırılarak titizlikle ve kapsamlı bir şekilde hazırlandığını ifade etti.
Konuşmaların ardından Er Meydanı kitabı tanıtıldı.

FOTOĞRAFLI