İZMİT (Kocaeli), () - KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Kitap Fuarı'na katılan ve burada bir de söyleşi gerçekleştiren gazeteci- yazar Enver Aysever, dünyanın Türkiye'yi Soma faciası ile andığı bir sırada Nuri Ceylan'ın Altın Palmiye Ödülü kazanmasının Türkiye'ye iyi geldiğini söyledi.
Uluslararası Fuar Merkezi'nde 350 yayınevinin katılımıyla gerçekleştirilen Kocaeli Kitap Fuarı'nın son gününde Enver Aysever, 'Nasıl Yazar Olunur' adlı kitabıyla ilgili söylleşiye katıldı. Kocaeli Kitap Fuarı'na üçüncü kez geldiğini belirten Enver Aysever entellektüel çeşitlilik açısından bu fuarın çok önemli olduğunu, her yıl biraz daha geliştiğini söyledi.  Enver Aysever söyleşisi sırasında Nuri Bilge Ceylan'ın aldığı Altın Palmiye ödülünü hatırlatarak, "Dünya bizi Soma ile konuşurken bir sanatçıyla anılmak Türkiye'ye iyi geldi. Bir toplumun kendini dünyada hissettirebilmesi için bu tür entellektüel adımlar çok önemli" diye konuştu.
Enver Aysever, 13 yaşıdan beri günde 150-200 sayfa okuduğunu, önce ebevyenlerin kitap okuması gerektiğini, çünkü ebevyenleri kitap okumayan çocukların da kitap okuma alışkanlığı edinemeyeceğini söyledi. Nazım Hikmet, Aziz Nesin gibi yazarları örnek aldığını da söyleyen Aysever, "Bu yazarlar ifade etme cesaretini gösterdikleri için çok önemliydi. Yazar esarete boyun eğmez. Özgür olmalıdır. Yenilikçi olmayan bir yapıt kaybolur. Okumadan yazarlık olmaz. Yazarların dili, dini, ırkı olmaz" dedi.

CS(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)