Elif DEMİRCİ/İZMİR, () - KOLTUĞUNU Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a devretmeye hazırlanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, "Bizim cenahtan yapılan epeyce saygısızlıkları da gördüm" sözlerinin ardından eşi Hayrünnisa Gül'ün "Fazla susmayacağım. Asıl intifadayı ben başlatacağım" sözlerinin yankısı siyasette sürerken Gül'ün eniştesi, hem de halasının oğlu olan AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, "Bir hırs içinde olmadı Abdullah Gül. Her şeyi 'sonunda kabre çıkar bu yolun kıvrımları' anlayışı ile ele aldı. Hesap gününü hiç unutmadı. Ahlaki duruşu sevmeyenlerinde bile saygı uyandırdı" dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimi ardından AK Parti'de yaşanan gelişmelerle kendisini 'çemberin dışında' gören Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e eniştesinden destek geldi. Gül'ün hem eniştesi hem de halasının oğlu olan AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, ulusal bir gazetenin Ege ekindeki köşe yazısında Gül'ün cumhurbaşkanlığı için 'Sadelikteki ihtişam' ifadesini kullandı. Uçak Mühendisi olan Prof. Dr. Tekelioğlu, Gül'ün sıkıntılı bir dönemde göreve geldiğini belirtirken, şunları yazdı:
"AK Parti hareketinin bir ideali var; Aslında önceden başlamış bir koşuyu zirveye çıkarmanın ve bunu ideal edinmenin adıdır AK Parti hareketi. Abdullah Gül koşunun öncesinde de vardı. Hep önde giden atlılardan oldu. Hareketin başarıya ulaşması için yeri geldi cesaretle öne atıldı, yeri geldi özveri göstermekten geri kalmadı." 
Tekelioğlu, yazısında, Abdullah Gül'ün entellektüel sermayenin gelişmesi için çaba harcadığını, Ahmet Davutoğlu gibi nice değeri AK Parti hareketinin gönüllüsü yaptığını ifade etti. Gül'ün Çankaya'da kurulan sofralarda entelektüel birikimin nasıl artırılacağına dair kafa yorduğunu öne süren Tekelioğlu, Köşk'ün kapısının bilim insanlarına açıldığını, sosyal medyanın gücünü çabuk fark edip, etkin kullandığını, Turgut Cansever, Uğur Derman, Nuri Bilge Ceylan, Cemal Kafadar, Semavi Eyice, Sezai Karakoç, Doğan Hızlan, Hasan Çelebi, Ahmet Hatipoğlu, Fuat Sezgin, Daron Acemoğlu, İskender Pala, Bekir Karlığa ve Ahmet Kaya gibi birçok sanatçının Cumhurbaşkanlığı Kültür ve sanat ödülü aldığını, yatırımcıların sorunlarının çözümü için devlet başkanlarına mektuplar gönderdiğini anlattı. Tekelioğlu, köşe yazısını şu anlamlı sözlerle tamamladı:
"Bir hırs içinde olmadı Abdullah Gül. Her şeyi 'sonunda kabre çıkar bu yolun kıvrımları' anlayışı ile ele aldı. Hesap gününü hiç unutmadı. Ahlaki duruşu sevmeyenlerinde bile saygı uyandırdı."

FOTOĞRAFLI