Nurcan KIRCALI/İSTANBUL, () BALYOZ davasında tahliye olan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan,  partisinin Şile İlçe Teşkilatını ziyaret etti, açıklamalarda bulundu. Engin Alan, "Devletin bütünlüğü, milletin birliği noktasında önümüzde tarihi bir süreç var. Karar noktalarına doğru hızla gidiyoruz. Bunların ilki Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin girişimleriyle bir ortak adayımız vardır. Bizler Genel Başkanımızın iradesine sahip çıkmalıyız " dedi.

HASRET GİDERMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK

Partililer tarafından karşılanan MHP Şile İlçe Merkezi'ni ziyaretinden önce semt pazarını da gezen Engin Alan, ilçe merkezindeki konuşmasında  şunları söyledi:

"Cezaevinden çıktıktan sonra, İstanbul İl Teşkilatı ziyaretimizin ardından, askeri tabirle artık araziye çıktık ve bu gün Anadolu yakasındaki değerli kardeşlerimizle hasret gidermek için yola çıktık. Şunun bilinmesini isterim ki, cezaevinde olduğumuz sürece kalbimiz gönlümüz her daim sizlerle oldu. Ülkemizin zor ve sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Devletin bütünlüğü, milletin birliği noktasında önümüzde tarihi bir süreç var. Karar noktalarına doğru hızla gidiyoruz. Bunların ilki Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin girişimleriyle bir ortak adayımız vardır. Bizler Genel Başkanımızın iradesine sahip çıkmalıyız "

Engin Alan, "2014 yerel seçimlerinde Şile bayrağına, milletine ülkesine sahip çıkma örneğini başarıyla vermiştir ancak bu da yetmez. 'Neden?' derseniz bizler için değil gelecek nesillerimiz için yetmez" dedi.
‘’TÜRKİYE BÖLÜNME SÜRECİNE ADIM ADIM GÖTÜRÜLMEK İSTENİYOR’’
Engin Alan, şöyle konuştu:

 " Türkiye bir bölünme sürecine adım adım götürülmek istenmektedir. Eğer bizler çocuklarımızdan beddua değil dua almak istiyorsak, onların bizleri rahmetle anmasını istiyorsak, bu ülkenin dağılmasına, yok olmasına, bölünmesine izin vermeyiz. Milliyetçi, ülkücü hareketin siyasi uzantısı Milliyetçi Hareket Partisi var oldukça kimsenin buna gücü yetmeyecektir. Bunu da herkes böyle bilsin. Ben, bu davanın milletimin emrindeyim. Paşalık, muşalık milletvekilliği hepsi hikaye. Biz istikbalimizi geride bıraktık. Benim bu hayattan, ülkemin milletimin birliğinden beraberliğinden çocuklarımızın torunlarımızın aydınlık geleceğinden başka hiçbir beklentim yok. Bu da böyle biline."

TÜRKİYE İKİ BÜYÜK TEHLİKE İLE KARŞI KARŞIYA
 Engin Alan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin rejimin kaderini belirleyeğini belirterek, yeni bir yasa çıktığını söyledi. yasa çıktı. İmralı diğeri de Kandil'den bağırdı çünkü. İmralı canisi öyle dedi, yetmez dediler. Yetmez yetmez de nereye kadar yetmez. Bu ülkeyi bölene kadar yetmez. Öyle bir şey yok. Bu ülkenin  ve davanın son neferi kalana kadar böyle bir şeye biz izin vermeyiz verdirmeyeceğiz de. Ayrıca biz milleti bu vatanı sokakta bulmadık."

Engin Alan'ın ziyaretine MHP İstanbul İl Yöneticileri, Şile İlçe Başkanı Hüseyin Özgür, 2014 yerel seçimleri Belediye Başkan adayı Erol Çelebi, Belediye Meclis Üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş kaltıldı.

(FOTOĞRAF)