İZMİR Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 'Engelsizmir 2013 Kongresi', kapanış yemeğiyle son buldu. Macaristan’dan gelen müzisyenler, şarkılarını işaret diliyle söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk kez düzenlenen uluslararası kongreyle gündeme damgasını vurdu. 30 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında yapılan 'Engelsizmir 2013 Kongresi', bilimsel bir kongre olmasının yanında, kentsel yaşamda engellileri görünür kılacak bir dizi sosyal etkinlik ve fuarı da kapsadı. Engelsizmir 2013’ün Wyndham İzmir Otel’de düzenlenen kapanış gecesine, yurt dışından gelen yabancı konukların yanı sıra CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Serpil Alpman ile çok sayıda davetli katıldı. Konuklarıyla ilgilenen Başkan Kocaoğlu, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.
Kongrenin, engellilerin yaşamını kolaylaştırmak ve sorunlarına dikkat çekmek amacıyla atılan önemli bir adım olduğunu belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, engelliler konusunda farkındalık yaratan kongrenin gelecek yıllarda daha da gelişerek devam etmesi gerektiğini söyledi. Gecenin sürprizini şarkılarını işaret diliyle söyleyen Macar müzisyenler yaptı. Levente Nemes’in gitarıyla çaldığı şarkılara, işitme engelli Robert Popele işaret diliyle eşlik etti.