MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, dünyanın tek engelsiz yatı Well, bedensel ve zihinsel engelli misafirlerini ağırladı. Daha önce hiç tekneye binmeyen 5 kişi, yaklaşık 3 saat boyunca denizin ve güneşin tadını çıkarttı.
Geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felci olan Ankaralı iş adamı Tunç Tonger'in projelendirdiği engelliler için üretilen Travler yat cinsi 'Well'de, engelli misafirlerini ağırladı. Martılar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Kurumu'ndan gelen bedensel ve zihinsel engelli 5 kişi, yaklaşık 3 saat boyunca Marmaris koylarını gezdi. Tekne içerisinde her kata asansör yardımızla istedikleri gibi inip çıkabiler engelliler, hem denizin hem de güneşin tadını çıkarttı. Tekneyle tura çıkan engelliler ilk defa tekneye binebildiklerini söyledi.
TEKNENİN ÖZELLİKLERİ
Tekne bedensel engelliler için tasarlanmış ve her türlü konforu bünyesinde barındırıyor. 21 metre uzunluğundaki engelsiz teknede, tekerlekli sandalye ile suyun içine inen bir platformun yanı sıra, engelli insanların rahat edebileceği vücut formunu kazandıran elektrikli yataklar, jakuzi, teknenin en alt katından en üst katına kadar engelliyi ulaştıran hidrolik asansör, engelli kabini için tasarlanmış ve dokunmatik ekrandan kumanda edilebilen ses ve görüntü sistemleri, klima, 3d sinema, otomatik kapı sistemleri, tamamıyla engelli insanlara göre düzenlenmiş oturma grubu ve masa detayları yine estetik kaygıdan feragat edilerek tamamen engellilerin tekneyi kullanabileceği kumanda konsolları, hem kablolu hem kablosuz alarm sistemleri, teknenin tüm yaşamla alakalı elektrik alt yapısını besleyen yenilenebilir güneş ve rüzgar enerjisi sistemleri gibi birçok özellik bulunuyor. 
 
DEB(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)