ANTALYA'da, bedensel engellilerin de rahatlıkla gidip filmlerin keyfini çıkarabileceği Türkiye çapında örnek oluşturacak bir sinema hizmete girdi.
Cinemaximum'un, MarkAntalya Alışveriş Merkezi'ndeki şubesinde yeni oluşturulan 'engelsiz sinema'da, bedensel engelliler için alışveriş merkezine adım attıkları andan 4'üncü kattaki sinema salonlarına ulaşabilecekleri noktaya kadar her türlü kolaylık sağlanmış durumda. Özel asansörle sinema katına çıkan bedensel engelli vatandaşlar, gişelerden rahatlıkla biletlerini alıp buradan kafeteryaya ve sinema salonuna ulaşabiliyor.
Cinemaximum'daki 10 salonda da ön sırada, perdenin rahatça izlenebileceği bir mesafede tekerlekli iskemlelerin yerleştirilebileceği koruma barlarının olduğu alanlar oluşturulmuş durumda. Özel asansörle salona ulaşıp, burada da rahatça yerini alan bedensel engelliler, kimsenin yardımı olmaksızın sinema keyfinin tadını çıkarabiliyor.
ENGELLİLERE ÖZEL KORUMA BARLARI
Cinemaximum yöneticisi Özgür Çakmak, Türkiye'de özellikle bedensel engelli vatandaşların sosyal yaşamını kolaylaştırmak üzere birtakım çalışmalar yapıldığına dikkati çekerek, "Biz de sinema sektörü olarak engelli vatandaşlarımızın sinemaya ulaşımlarını kolaylaştırmak için hiçbir masraftan kaçınmadık. Engellilerimiz özel asansörleriyle hiç zaman kaybetmeden hızlı şekilde salona ulaşabiliyor. Koruma barlarının bulunduğu yerde filmlerini büyük keyifle izleyebiliyor" dedi.
Özgür Çakmak, 3D gösterimlerinin de yapıldığı MarkAntalya Cinemaximum'daki toplam 10 sinema salonunun kapasitesinin 45 ila 90 kişilik olduğunu belirtti.