Asef ULAŞ / AĞRI, () - AĞRI'da işitme engelli Şevket Aydemir'in (47) tek katlı evinde sobadan çıktığı tahmin edilen yangında kül oldu. Evsiz kalan 8 kişilik Aydemir ailesi komşularına sığındı.
Şefika- Şevket Aydemir çiftinin 6 çocuğu ile yaşadıkları Gazi Mahallesi Çimen Sokaktaki müstakil evlerinde, 28 Şubat saat 09.00 sıralarında yangın çıktı. Tüm aile fertlerinin evde olduğu bir sırada çıkan yangında mahsur kalan anne ve baba ile birlikte çocukları Meryem (13), Ali (11), Hülya (9), Erkan (7), Rojin (5) ile 7 aylık Rıdvan Aydemir komşuları tarafından kurtarıldı. İtfaiye ekiplerinin gelmesi ile yangın söndürüldü ancak ev ve eşyalar kullanılmaz hale geldi.
'GİYECEK ELBİSEMİZ BİLE KALMADI'
İlk geceyi komşularının evinde geçirdiklerini belirten anne Şefika Aydemir (42), doğuştan engelli olan eşinin 3 ayda bir aldığı yaklaşık 400 lira ile geçinmeye çalıştıklarını belirtti. Şefika Aydemir, "Ev kayınpederimden kalmaydı. Başımızı sokacak bir yuvamız vardı. Yangından sonra sokakta kaldık. Çocuklarımdan üçü okula gidiyor. Yangında canımızı zor kurtardık. Kızım Meryem dumandan zehirlenmesi nedeniyle hastanede tedavi görüyor. Giyecek bir elbisemiz bile kalmadı. Allah rızası için devletimiz ya da yardımseverler bize yardım etsinler" dedi.
AU(KS/COŞ) (FOTOĞRAFLI)