ANKARA'nın Yenimahalle ilçesi Çamlıca Mahallesi'nde oturan ve doğuştan ayaklarını kullanamayan engelli eşi Yıldız Bulut'la yaşam savaşı veren 33 yaşındaki Fikri Bulut, ev sahibinin evi boşaltmamaları halinde evin önüne yığacağı tehdidinde buluduğunu belirterek, çareszilğini dile getirdi.

Yürüme engelli eşi Yıldız Bulut ile 11 yıldır evli olduğunu belirten Fikri Bulut, 3 yıldır Çamlıca Mahallesi'nde eşinin engeline uygun bir evde Büyükşehir belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek'in yardımları ile 370 TL kira ödeyerek oturduklarını söyledi. Eşine engelli maaşı olarak 400 TL, kendisine ise 700 TL bakım parası ödendiğini belirten Fikri Bulut, "Ev kirası, doğal gaz, elektirik ve su giderlerinden sonra kalan para ile karnımızı doyurmaya çalışıyoruz. Son 3-4 aydır ev sahibimiz 'oğlumu-kızımı evlendirip, bu eve yerleştireceğim' diye evi boşaltmaya çalışıyor. Her gün evimize gelip, tehdit ve hakaretlerle bizleri rahatsız ediyorlar. Biz bu insanların evinin sahibi ve ortağı değiliz. Engelli eşime uygun giriş kat bir arama içindeyiz. Ayrıca Toplu Konut İdaresi'nden

100 TL taksitle 1+1 daire talebimiz var. Ama bir türlü çekilişte bize isabet etmedi" dedi.

Ayaklarını kullanamayan engelli eşinin yemeği ve bakımı için her saat yanında kalmak durumunda olduğu için bir işe girip çalışamadığını belirten Fikri Bulut, "Aldığımız para ortada. Çevremizde 600 TL'den aşağı ev bulamadığımız için evi boşaltamıyoruz. Ev sahibimizin bitmez, tükenmez tehditlerinden korkar olduk. Bizlere 'hemen evi boşaltın, boşaltmazsanız evinize girip eşyalarınızı kapının önüne yığarız' diyorlar. Çocukları ve damatları ağır laflar söylüyorlar. Bu konuda devletimizin bize sahip çıkmasını istiyoruz" dedi.

Engelli ve duyarlı insanlara seslenen Fikri Bulut, "bize giriş katta bir salon ve bir odalı ev yeter. Kirası da ödeyebileceğimiz şartlarda olursa, bizi ortada kalmaktan ve duyarsız ev sahiplerinin elinden kurtarır" diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI)