BURSA'da, sigaradan kaynaklandığı belirtilen 'Buerger' hastalığı sonucu her iki bacağı kesilen ve yaşamını tekerlekli sandalye ile sürdüren 46 yaşındaki Mustafa Alistra, tekerlekli sandalyesinin lastiği patlayınca sıkıntılı anlar yaşadı. Bindiği sandalyeden güçlükle inen Alistra, dizleri üstünde yürüyüp tekerlekli sandalyesini itekleyerek çalıştığı akrabalarının çiçekçi dükkanına gidebildi.
İzmir Karşıyaka'da yaşayan evli 1 çocuk babası Mustafa Alistra, sigaraya bağlı olarak ortaya çıkan ve 'Buerger' adı verilen ve orta ve küçük çaplı atar ve toplardamarlarının tıkanması hastalığına yakalandı. 6 yıl içinde geçirdiği üç ayrı ameliyat ile sol bacağı diz üstünden, sağ bacağı ise dizin hemen altında kesildi. Yaşamını tekerlekli sandalyeye mahkum olarak sürdüren Alistra, eşinin kendisini terk etmesi sonucu lise eğitimi gören kızını İzmir'de bırakarak, çiçekçilik yapan yakınlarının yanında çalışmak üzere Bursa'ya geldi.
Yaşamı tekerlekli sandalyeye bağlı olarak sürdüren Mustafa Alistra, çalıştığı işyerine giderken, "Her şeyim" dediği tekerlekli sandalyesinin lastiğinin patlaması sonucu zor anlar yaşadı. Mustafa Alistra, güçlükle üzerinden indiği tekerlekli sandalyesini dizlerinin üzerinde yürüyüp arkadan itekleyerek 300 metre uzaklıktaki çiçekçi dükkanına yaklaşık bir saat süren uğraş sonucu gidebildi,
Alistra'yı görenler, "Engellinin en zor anı" yorumunu yaptı.