ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde engellilerin özel halk otobüslerinden ücretsiz faydalanamadığını öne süren Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, firma hakkında suç duyurusunda bulundu.
Dernek üyesi 50 kadar engelli ile adliye önünde bir araya gelen Şentürk, yasada yer almasına rağmen engellilerin özel halk otobüslerinden ücretsiz faydalanamadığını öne sürdü. Tekerlekli sandalyeli engellilerin halk otobüslerine alınmadığını da ileri süren Şentürk, şöyle konuştu:
"Engellilere şehir içi toplu taşıma araçlarında çeşitli engeller çıkarılmakta. Geçen hafta basın açıklaması yaparak yasanın uygulanması için konunun muhataplarını uyardık. Buna rağmen aynı uygulama devam ediyor. 1 hafta sorunun çözülmesi için yetkili kurum ve kuruluşlardan adım atılmasını bekledik. Ama geçen sürede bir adım atılmadı. Bunun üzerine dernek üyesi 60 engelli arkadaşımızın dilekçesini derneğimizin üst yazısıyla Savcılığa sunacağız ve suç duyurusunda bulunacağız."
Şentürk, basın açıklaması ardından adliyeye engelli girişi olmadığı için zorlandı. 17 yaşında denizde geçirdiği kaza nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan Şentürk, çevredekilerin yardımıyla içeriye girerek suç duyurusunda bulundu.

FOTOĞRAFLI