Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA, () -KONYA'da Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 175'nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, engelliler bir günlük askerlik yaptı.
Askerlik yapmak için sabah saatlerinde Konya İl Jandarma Komutanlığı’na gelen engelliler davul zurna eşliğinde karşılandı. Kayıt işlemleri yaptıran 120 engelli askerin yanlarına profesyonel askerler görevlendirildi. İlk olarak askeri kıyafetlerini giyen engellilerden bazıları tıraş olurken, silah eğitimi aldı. Bazıları da silahları ile birlikte komutanlığın çevresinde nöbet tuttu. Bir gün boyunca temel askerlik eğitimi alan engelli askerler için yemin töreni de düzenlendi. İl Jandarma Komutanlığı'nın bahçesinde düzenlenen törene Konya Vali Yardımcısı Hasan Karakış, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Çetinkaya, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Güray Alpar, Jandarma İl Komutanı Albay Emin Dursun ile engelli askerlerin aileleri katıldı.
BİZİM DE ANLATACAĞIMIZ BİR ŞEYLERİMİZ VAR ARTIK
Törende engelli askerler adına konuşan Jandarma Er Mehmet Ali Gezer, "Engelli olduğumuz için askerlik anlatanların buruklukla dinledik. Ama artık bizimde anlatacak bir şeylerimiz olduğu için çok sevinçliyiz. Bizler engelli olarak toplumun bir kenara ayırdığı cam fanus içinde özellikle korumaya aldığı insan olmak istemiyoruz. Bizler engelli insanların arasında üreten olabileceğimizi ve topluma faydalı olabileceğimizi her fırsatta söylüyoruz. Kısa da olsa yaptığımız askerlik hizmeti ile bunu ispat etmiş bulunuyoruz" dedi.
AZİM NOKTASINDA EKSİĞİMİZ YOK
Engelli Jandarma Er Emrah Savar da, "Bizlerin elleri olmayabilir, ayakları tutmayabilir. Bu yüzden normal insanlar gibi olamayabiliriz. Ama azim noktasında en ufak bir eksikliğimiz olmadığına inanıyorum ve hayatla barışık olmamızın nedenini buna bağlıyorum" diye konuştu.
ONLARLA GURUR DUYDUK
Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Güray Alpar ise yeni katılan askerler ile Jandarmanın daha da güçlü olduğunu söyledi. Alpar, "Bugün Jandarma Bölge Komutanlığımız daha güçlü. Çünkü bu sabah aramıza 120 aslan daha katıldı. Süre kısa gözükebilir ama onların icra ettiği görevler uzun dönem askerliğini yapanlarla aynı. Her şeyi yaptılar. Askere uğurlandılar, kınalar yakılarak uğurlama törenleri yapıldı. Buraya katıldılar. Tıraş oldular, nöbet tuttular. Hatta soğan ve patates bile soydular. Eğitimlerini yaptılar. Bugün Konya'nın emniyet ve asayişi onlara emanetti. Devriye araçlarına bindiler, Konya bölgesinde emniyet ve asayişi sağladılar. Sorduk ve herhangi bir asayiş olayı da meydana gelmedi. Diğer zamanlarda oluyordu. Bu aslanların nöbet tutuğu zamanda hiç bir olay meydana gelmedi. Hepsine teşekkür ediyoruz. Onlarla bizler gurur duyduk anne ve babalar sizlerde gurur duyun" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından ant içen engelli askerlere terhis belgeleri verildi.

MKY(İA/AK) (FOTOĞRAFLI)