Şafak NEGÜZEL/ EREĞLİ (Zonguldak), () - ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, Kaymakamlık ve Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği'nin, 'Engelleri kaldıralım' projesi kapsamında 3 fiziksel engelli akülü tekerlekli sandalyeye kavuştu. İlk kez akülü tekerlekli sandalye sahibi olan Ayşe Yaman, "Sanki yeniden doğmuş gibiyim" dedi.
Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği İş Atölyesi Mesleki Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'nde düzenlenen sandalye dağıtım törenine Kaymakam İbrahim Çay, dernek yöneticileri, engelliler ve aileleri katıldı. Törende ilk kez akülü tekerlekli sandalye sahibi olduğunu söyleyen 55 yaşındaki doğuştan fiziksel engelli Pakize Demirtaş, hayatında birçok şeyin değişeceğini ifade ederek yardımseverlere teşekkür etti. 1 yaşında geçirdiği çocuk felcinden dolayı fiziksel engelli olan aynı yaştaki Ayşe Yaman ise akülü tekerlekli sandalye sayesinde dışarıda gezebileceğini söyleyerek, "Çok mutluyum. Yeniden dünya gelmiş gibiyim. Sürekli evde kaldım. Hiç güneş almadım. Sanki yeniden doğmuş gibiyim" diye konuştu.
Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, sandalyelerin çeşitli okullardaki öğrenci, öğretmen ve velilerin yardımlarıyla alındığını söyledi. Çay, projenin devam edeceğini ve şu ana kadar yaklaşık 100 fiziksel engelliye akülü tekerlekli sandalye dağıttıklarını ifade etti.

ŞN(DS/BT) (FOTOĞRAFLI)