BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde, Sivaslılar Vakfı ve Edremit Kaymakamlığı işbirliğiyle engellilere Hollanda'daki Edremitliler'in desteğiyle temin edilen 15'i akülü ve 15'i de elle kullanılan toplam 30 tekerlekli sandalye, koltuk değnekleri ve yürüteç dağıtıldı.
Topladıkları bağışlarla 70'i akülü olmak üzere toplam 120 tekerlekli sandalye ile 150 baston, 15 yürüteç ve 30 araba temin eden Sivaslılar Vakfı, bir TIR dolusu malzemeyi kısa süre önce Edremit'e getirdi. Edremit'in Bostancı Mahallesi yakınındaki petrol istasyonunda dağıtım yapılmaya başlandı. İlk etapta, 15'i akülü ve 15'i de elle kullanılan toplam 30 tekerlekli sandalye, koltuk değnekleri ve yürüteç dağıtıldı.
Yardımların devam edeceğini belirten Sivaslılar Vakfı Başkanı İbrahim Çitil, şöyle dedi:
"Edremitli kardeşlerimiz Hollanda'da böyle bir kampanya başlattılar. Edremit Kaymakamlığı ile ortaklaşa bu arabaları dağıtıyoruz. Bugüne kadar Sivas merkezli yapıyorduk. Yılda 3 TIR dolusu araba getiriyoruz. Yaklaşık 8 yıldır Sivas'tan dağıtıyorduk. Hollanda'daki Edremitli kardeşlerimiz 'Neden burada yapmıyorsunuz' dediler. İnşallah bundan sonraki yıllarda da devam ettirebiliriz." 
Edremit Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Elif Çakır da, Edremit Kaymakamlığı olarak hazırladıkları programa Sivaslılar Vakfı'ndan da destek sağladıklarını belirterek ihtiyaç sahiplerini mutlu etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Tören sırasında akülü araba sahibi olan engelli Selahattin Demirhan, Hollanda'daki hayırseverlere teşekkür etti. Vakıf yöneticilerinden Ahmet Coşkun ise, Hollanda'dan katkıda bulunanları unutmayarak "Biz millet için mücadele ettik. Milletimize ufacık bir katkı yapabildiysek ne mutlu bize. Herkese hayırlı olsun diyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI