BURSA’da 175 engelli Garnizon ve Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen temsili 1 günlük askerlik hizmetlerini tamamlayıp tezkerelerini aldı.
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen engellilerin temsili askerlik hizmetine bu yıl Jandarma Teşkilatının 175’inci Kuruluş yıldönümü dolayısıyla bedensel özürlü 175 genç alındı. Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanlığı'nda 1 günlük vatani görevlerini yapmanın heyecanını yaşayan özürlüler silah ve bayrak üzerine el basarak yemin etti. Özürlü gençler Asker olmanın heyecanını yaşarken aileler ise çocuklarını asker üniforması içinde görmelerinden dolayı buruk sevinç yaşadı. İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak, şöyle dedi:
"Vatan toprağımızın tapusu olan al bayrağımızın ve şanlı sancağımızın tek pırıltısı için kanınızı seve seve akıtmaya hazırsınız. Türk Silahlı Kuvvetlerinin temel taşı, kahraman Mehmetçik oldunuz. Bu yemin sizlere sorumluluk, bizlere onur ve gurur vermiştir."
Özürlü gençlere daha sonra Bursa Valisi Minür Karaloğlu ve törene katılan protokol üyeleri tarafından tezkereleri verildi.

HT(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)