BOLU Belediyesi ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) işbirliği ile engellilere asansörlü minibüs tahsis edildi. Engelliler diledikleri yere ücretsiz olarak gidecek.
Bolu Belediyesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle engelliler için 'Alo Engelsiz Taksi' hattını kurdu. Engelliler için de asansörlü bir minibüs hazırlandı. Projenin tanıtım toplantısı Atatürk Orman Parkı'nda Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Necdet Baytok, MARKA temsilcileri ile engelliler ve yakınlarının katılımıyla yapıldı. Alaaddin Yılmaz tekerlekli sandalyelerle aracın yanına giden engelli gençlerin minibüse binmesine yardımcı oldu. Engelli gençlerin ellerine kumandayı alarak asansöre çıkıp minibüse bindiklerinde mutlulukları yüzlerine yansıdı. Alaaddin Yılmaz, bedensel engelliler başta olmak üzere evden çıkmakta güçlük çekenler için ücretsiz yeni bir çalışma başlattıklarını söyledi. Yılmaz, şunları söyledi:
"Vatandaşlarımız randevu alarak bu hizmetten faydalanacaklar. Bu hizmetten faydalanmak isteyenler nüfus cüzdanları ve sağlık durumlarını gösteren resmi belge ile ilgili kurumlardan alınmış ağır özürlü belgesiyle başvuru yapacaklar ve kendilerine verilen resmi kimlik kartı ile bu hizmetten faydalanacaklar. İlk etapta bir tane aldığımız araç sayısını önümüzdeki dönemlerde arttıracağız."