MUŞ'un Varto İlçesi'nin Alagün Mahallesi'nde oturan Medine- Şükrü Kızıltaş çiftinin evinde sobadan yangın çıktı. Kaymakamlık evin onarımını yaptırırken, Muş'taki Sevgi Engelliler Derneği üyeleri de topladıkları parayla yeni eve buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, kanepe, yatak, mutfak eşyası ve gıda maddesi aldı.
Dernek Başkanı Turgut Korkmaz, 5 yıldır yatalak olan ve rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören Şükrü Kızıltaş ile yanında refakatçi kalan eşi Medine Kızıltaş'ı ziyaret ederek, evlerinin hazır olduğu müjdesini verdi. Mart ayında yanan evlerinde eşi, oğlu, gelini ve bir de torunu ile birlikte yaşadığını söyleyen 71 yaşındaki Şükrü Kızıltaş, "Allah devletimize zeval vermesin. Sevgi Engelliler Derneğini ise başımızdan eksik etmesin. Evimiz yandıktan sonra akrabalarda komşularda kalıyorduk. Benim ömrümde hastanelerde geçti. Yuvamızın onarılıp eşyalarının ise yenilendiği haberini alınca az daha sevinçten ayağa kalkacaktım. Çok mutluyum. Artık ölsem de gözüm arkada kalmayacak" dedi.
Felçli olduğu için yatağa mahkum yaşayan Şükrü Kızıltaş'ı ve ailesini hastanede ziyaret eden engelliler, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Dernek Başkanı Turgut Korkmaz, "Evinize taşındığınızda bir eksiği görürseniz bize haber verin. Yardım için gittiğimiz herkes elinden geleni yaptı. Kimse bizi geri çevirmedi. Allah herkesten razı olsun" diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI)