ALTI Nokta Derneği Fethiye Şube Başkanı Mehmet Üstün ile Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman yaklaşan yerel seçimler öncesi siyasilere çağrıda bulunarak, seçilebilecek sıralara engelli belediye meclis üyesi adaylarının konulmasını istedi.
Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği'nde bir araya gelen Üstün ve Yaman, engelli sorunlarını konuştu. İki dernek yöneticisi görüşmenin ardından engellilerin yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için bir arada hareket etme kararı aldı.
SEÇİLEBİLECEK SIRALARA ENGELLİ MECLİS ÜYESİ
Engelli sorunlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını anlatan Mehmet Üstün, “Bizim dışımızda ki engelli örgütleri ile iletişim kanallarımızın açık olması, engelli mücadelesinin sonuca ulaşması açısından yaralıdır. Önümüzde ki günlerde yerel yönetimlerin seçimi yapılacak. Belediye başkanı adayları ve siyasi partiler engellileri yok saymamalıdır. Yerel yönetimlerden beklentilerimiz, sorunlarımıza karşı duyarlılık göstererek, sorunlarımızla ilgili projeler üretmeleridir. Bunun yanında deneyimli ve birikimi olan engelli yurttaşlardan seçilebilecek sıralara meclis üyesi koymalarını talep ediyoruz.ö dedi.
Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman ise engellilerin birlik içinde hareket etmesinin sorunların çözümünde yararlı olacağını belirterek ziyaretinden dolayı Üstün'e teşekkür etti. (FOTOĞRAFLI)