BAĞCILAR Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı, Kemerburgaz Üniversitesi, TÜRES ‘Tüm Lokantalar Restoranlar ve Tedarikçiler Derneği’, Karaköy Güllüoğlu, Hacı Abdullah Lokantası, Doğal Tarifler Yayınevi, TİMON, Atom Balon, Düzey Fuarcılık ve Tanıtım Sokağı işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında bir yemek yarışması düzenlendi. “BAŞBAKANIMIZIN YAKTIĞI İLK IŞIK BİZİ BUGÜNLERE GETİRDİ”
AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde ilk kez Engelliler Koordinasyon Merkezi’ni hizmete geçirdiğini hatırlattı. Engellilerin artık memur ve işçi olarak alındığına da dikkat çeken Karaca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya engellilere yönelik çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
“ÇIĞIR AÇILDI”
AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yaktığı ışıkla bu günlere geldiklerini belirtti.  Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır ise ülkemizde her bölgenin kendine özgü yemek kültürünün olduğuna dikkat çekerek, “Biz yemeklere kendi ruhumuzu da katıyoruz” dedi. “ENGELLİLERİN İSTEKLERİNİ YERİNE GETİRİYORUZ” Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yaptığı konuşmada yıllarca engellilere ve kadınlara yönelik projelere imza attıklarını belirterek, inşa ettikleri 16 bin 500 metrekarelik Engelliler Sarayı ile yanındaki 6500 metrekarelik Rehabilite Merkezi’ni hizmete geçirdiklerini söyledi. Engellilere 35 ayrı branşta kurslar verildiğini de kaydeden Çağırıcı, Bağcılar Belediyesi engelli sporcularının sportif alanda gösterdikleri başarılara dikkat çekti. “ENGELLİLERE FIRSAT VERELİM”
Programı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yaşlı ve Engelliler Genel Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirdiklerini de söyleyen,  10-16 Mayıs tarihleri arasının Engelliler Haftası olarak kutlandığını hatırlatarak,  “Birlikte Yemek Yapıyoruz, Birlikte Daha Mutluyuz” konseptini çok önemli görüyorum. Engellilere acıyarak, ya da onlara bakıp duygulanarak sorunlarını çözemeyiz. Onlara imkan oluşturmak, fırsat vermek durumundayız.” dedi. “7 BÖLGENİN YEMEĞİNİ YAPTILAR” Konuşmaların ardından yemek yarışmasına geçildi. Yarışmada engelli yarışmacılara Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanı İsmail Emrah Karayel, TİMON A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz, Haber7.com Yayın Koordinatörü Osman Ateşli, Kanal 7 televizyonu haber spikeri Hülya Seloni ile gazeteci İsa Tatlıcan yardımcı oldu. “BİRİNCİLİĞE KARADENİZ BÖLGESİ LAYIK GÖRÜLDÜ” Takımlar, ülkemizin 7 bölgesinden seçilerek hazırladıkları yemekleri jurinin beğenisine sundu.Yarışmada 1’inciliğe “Kara Lahana Sarması” ile Karadeniz Bölgesi yemeğini yapan engelli aşcılar layık görüldü. 2’inciliğe Doğu Anadolu Bölgesi’nin “Sebzeli Biftek” yemeğini yapan engelli aşçılar ve 3’üncülüğe de Ege Bölgesi yemeği olan “Keşkek”i yapan engelli aşçılar layık görüldü.  Programda 1’inciliği elde eden grub üyelerine Bağcılar Belediyesi’nin hazırladığı “yemek kitabı” ile İPAD”, 2’inci gruba “yemek kitabı ile laptop”, 3’üncü olan gruba da yine yemek kitabı ile fotoğraf makinesi hediye edildi. Ayrıca yarışmaya katılan bütün engellilere de fotoğraf makinesi hediye edildi. ‘İLKAN VE YAŞAR RENK KATTI”
Programda ayrıca Engelliler Sarayı ekiplerinin sunduğu sema ve folklar gösterileri ilgiyle izlendi.  Sunuculuğunu TV programcısı İkbal Gürpınar’ın yaptığı programa ayrıca AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın yanı sıra çok sayıda engelli ve yakınları katıldı. Programa Ebru Yaşar okuduğu şarkılarıyla şair Ahmet Selçuk İlkan da şiirleriyle renk kattı. Programın sonunda İlkan’a, oyuncu Burcu Kıratlı, şarkıcı Ebru Yaşar, Kanal7 spikeri Hülya Yürekli ve gazeteci Nurcan Sabur’a plaket verildi. Program sonunda toplu halde hatıra fotoğrafı çektirildi.  (FOTOĞRAF)