İZMİR’in Ödemiş İlçesi’ndeki 11 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı hizmet veren Fatih Uygulama Okulu’ndaki zihinsel engelli öğrenciler, çakıl taşlarından nazarlık, magnet gibi süs eşyaları yapmayı öğrenerek hem el becerilerini geliştiriyor hem de rehabilite oluyor.
Fatih Uygulama Okulu’nda öğrenim gören 28 öğrencinin el ve psikomotor becerilerini geliştirmek ve özgüvenlerini artırmak için birçok etkinlik düzenleniyor. Galoş yapmayı, sunta üzerine resimler çizip minyatür yapmayı öğrenen engelliler, şimdi ise öğretmenleriyle birlikte dere kenarlarından topladıkları taşlardan harikalar yaratıyor. 15 eğitmenin görev yaptığı okuldaki engelli öğrenciler topladıkları taşları temizleyip, düzeltikten sonra boyayarak nazarlık, magnet gibi süs eşyaları yapıyor. Engelli öğrencilerin yaptığı nazarlık ve magnetler mayıs ayında sergilenip, satılacak. Serginin geliri ise okuldaki etkinliklerde kullanılacak.
Okulun teknoloji tasarım öğretmeni Süleyman Kımış, "El sanatları dersinde, nazar boncuğu yapalım diye işe başladık. Yaptıkça işi daha da geliştirdik. Dereden topladığımız yassı taşları önce maviye ardından da diğer renklere boyayarak nazarlık yapıyoruz. Kuruyunca da verniklediğimizde ortaya harika bir üretim çıkıyor. Engelli çocuklarımız, bu eşi çok seviyor" dedi.