İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sportif Eğitim Uzmanı ve  ve Engelliler Birim Koordinatörü Gülden Okçu, bakanlığın açmayı planladığı 'Engelli Spor Merkezleri' projesi çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Dört engel grubuna göre farklı branşlar belirleyip, kayıt almaya başladıklarını belirten Okçu, önümüzdeki günlerde açılacak Engelli Spor Merkezleri sayesinde tüm engellilerin spor yapabileceğini söyledi.
Gülden Okçu, bakanlığın 81 ilde 'Engelli Spor Merkezleri' açmayı planladığını söyledi. Okçu, "Bedensel engelli, görme engelli, özel sporcular (down sendromlu, otistik, öğrenme güçlüğü çeken çocuklar) ve işitme engelliler olmak üzere 4 engel grubumuz var. Bu 4 engel grubuna göre farklı branşlar belirleyip, kayıt almaya başladık. Önümüzdeki günlerde Genel Müdürlüğümüz tarafından Engelli Spor Merkezi’miz açılacak. Şuana kadar Samsun'da 200’e yakın başvuru gerçekleşti" dedi.
Atıcılık, atletizm, badminton, masa tenisi, oturarak voleybol, okçuluk, tekerlekli basketbol, boks, karate ve ampute futbol gibi bir çok branşta faaliyet göstereceklerini ifade eden Gülden Okçu, "81 ilde kurulacak Engelli Spor Merkezleri’nde müracaatlara bakıldığında istatistik olarak birinci sıradayız. İl Spor Merkezleri ve Engelli Spor Merkezleri olarak kendi bünyemizde 2’ye ayrıldık. İl Spor Merkezleri’nde değerlendireceğimiz sporcular 5-18 yaş arasında olacak. Buradaki amacımız paralimpik oyunlarına sporcu yetiştirmek. Engelli Spor Merkezlerimiz ise 18 ve üzeri yaş olan vatandaşlarımıza yönelik olacak. Bu yaşlardaki tüm engelli vatandaşlarımızın merkezimizde spor yapmasını sağlamak istiyoruz. Projenin amaçlarından birisi tüm engelli vatandaşlarımıza ulaşıp onların rehabilitasyonlarını sağlamak adına spor yapmalarına olanak sunmak. Bu proje dahilinde ilimizde bulunan 42 antrenörümüz var. Bu antrenörlerimiz açacağımız kurslarda branşlarına göre eğitim verecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI