KIRIKKALE İl Emniyet Müdürlüğü, işitme engelli  vatandaşların polise en kısa sürede ulaşmasını sağlamak amacıyla 155 SMS servisini 1 Şubat tarihinden itibaren faaliyete geçiriyor.
Ülke genelinde hayata geçirilecek olan 155 SMS Servisi hakkında İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:
"155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezleri, teknolojinin getirmiş olduğu yeniliklerle güvenlik hizmetlerinin daha etkili ve hızlı kullanılmasını sağlayarak, her konumda bulunan vatandaşlarımıza eşit imkanlar sunmaya çalışmaktadır. Bu çalışmalarla engelli (Duyu kaybı, dil ve konuşamama engeli olan) ve bulunduğu ortamda konuşamayacak olan vatandaşlarımızın polise en kısa sürede ulaşmasını sağlamak amacıyla, 1 Şubat 2014 tarihinden itibaren ülke genelinde 155 SMS Servisi faaliyete geçirilecektir."
GEREKSİZ MESAJLAR GÖNDERİLMEMELİ
155 SMS servisinin kullanımı için ise aydınlatıcı bilgiler verilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Cep telefonlarının SMS kısmına ihbar ve şikayetle ilgili bilgiler yazıldıktan sonra 155'e ücretsiz olarak mesaj gönderebileceklerdir. İlk etapta SMS ihbarlarına interaktif olarak geri dönüş yapılamayacağından, SMS içeriğine ihbarla ilgili tüm bilgilerin eksiksiz olarak yazılması gerekmektedir. İlimiz coğrafi sınırları içerisindeki her bölgeden (Jandarma-Polis) 155 Polis İmdat Acil Hattına SMS gönderebileceklerdir. Gereksiz ve boş SMS'ler gönderilmemelidir. Kullanılan bazı akıllı telefonlarda acil çağrı bildirim özelliği var ise, (çalınmaya karşı veya acil durumlar için), telefon menüsünden gerekli ayarlar yapılmak suretiyle, kullanıcının haberi olmadan gereksiz acil çağrı SMS gönderimi yapması engellenmelidir."