BURSA'nın merkez Nilüfer İlçe Belediyesi Engelliler Hizmet Birimi, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde bilinen şarkı ve türkülerin sözlerini, engelli hak ve ihlallerine atıfta bulunan sözlerle değiştirerek bunları seslendirdi. Engelliler, böylece görmezden gelinen engelli haklarına bir kez daha dikkat çekti. 
Merkez Nilüfer Belediyesi bünyesinde hizmet veren Engelliler Hizmet Birimi ile Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi, Engelsiz Girişim Derneği, Bursa Roman Kültürünü Tanıtma ve Müzisyenlerle Dayanışma Derneği, Uludağ Üniversitesi öğrencileri, Nilüfer Belediyesi personeli ritm grubu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde, engelli hak ve ihlallerine müzik dili ile dikkat çekti. Bilinen şarkı ve türkü sözlerini, engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları özetleyen sözlerle değiştiren, üyelerinin çoğu engelli ve ailelerinden oluşan grup, yöneticilerin ve toplumun duyarsızlığını hedef alan performansları ile beğenildi.
Nilüfer Belediyesi Nilpark Hizmet Binası’ndaki mini konserde, engellilere İlçe Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de eşlik etti. Eğlenceli olduğu kadar eleştirel göndermeleriyle dikkat çeken şarkı ve türkü sözlerinden bazıları şöyle:
* Engelli Misin?  (Entarisi Ala Benziyor): Yollarımız neye benziyor?/ Diken dolu güle benziyor/ Yokuşları dağa benziyor /Gidemez isem yalınız mıyım?/ Göremez isem çaresiz miyim?/ Engelli misin vay vay/ Engelsiz misin vay vay/ Yoksa sen de onlar gibi/ Engeller misin vay vay.
* Bahçelerde Börülce: Hişt mori yalelelli yar nina nininom/ Beyinlerde kelepçe /Duymaz bizi hiç kimse/ Görün bizi mümkünse/ İmrensinler bakalım/ Bizi böyle görünce/ Sokaklarda özgürce.