YALOVA Yeni Yaşam Engelliler Derneği, İŞKUR, Yalova Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Bahçecilik Gül Yetiştiriciliği Kursu'nu tamamlayan 10 zihinsel engelli kursiyer sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.
Karizma İş Merkezi’ndeki Yalova Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası’nın toplantı salonu’nda düzenlenen törene Yalova Valisi Esengül Civelek, Belediye Başkanı Ak Parti'li Yakup Koçal, Gıda Tarım, Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan, İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede katıldı.
Törende konuşan Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Murat Arslanhan, Yalova’da meslek konusunda engelliler ne yapabilir diye düşündüklerini söyledi. Arslanhan, "6 ay önce bir yola çıkmıştık. Amacımız doğru şekilde analiz yapıp sektördeki engellimizi hangi alanda istihdama kazandırmanın bir kararı oldu. Bunu da bahçecilik, kesme çiçekçilik üzerine düşündük. Yalova bu sektörde öncü, lider olmaya da aday zaten. Engellimizi istihdama kazandırmak istiyoruz. Bu bir başlangıç. Derneğimiz bu konuda öncelik yaptı. Bundan sonraki süreçte hep beraber diğer derneklerle beraber bu çalışmalarımızı yoğunlaştırırız diye umut ediyorum" dedi.
Yalova Valisi Esengül Civelek de "Çocuklarımıza destek olabildiğimiz için çok mutluyum. Onlar kurslarını başarıyla tamamladılar. Bizi bir kez daha onlara fırsat ve imkân sunabildiğimiz takdirde azimleriyle, kararlılıklarıyla, başarılara imza atabileceklerini gösterdiler. Ben kursu başarıyla tamamlayan çocuklarımı tüm kalbimle kutluyor, tebrik ediyorum. Projenin başarıyla yürütülmesi sürecinde desteklerinden dolayı başta Yalova Belediye Başkanlığı olmak üzere, İŞKUR, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile öncülüklerini yapan derneğimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. 
6 aylık kurs sonunda sertfikalarını alan engelli çocukların işe yerleştirilmesi için İŞKUR tarafından görüşmeler yapıldığı öğrenildi