ENGELLİLER Haftası ve Jandarma Teşkilatı'nın 175'inci yılı kutlamaları kapsamında, Burdur İl Jandarma Komutanlığı'nda 14 engelli için temsili yemin töreni düzenledi.
Engelliler için düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması, ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz ve engelli ailelerinin katıldığı programda, 1 gün askerlik yapan engelliler, daha sonra askerlik yemini etti. Engelliler adına konuşan 24 yaşındaki Orhan Karayer, şöyle dedi:
"Bugün burada asker ocağına gelmenin ve hayallerimizi süsleyen şerefli Türk askeri üniformasını giymenin gururu ve heyecanını yaşıyoruz. Bizim hayatımızda çok özel bir yeri olacak yemin törenimize katıldığınız için saygı ve şükranlarımızı sunuyor, bize bu anıları yaşatan komutanlarımızı saygıyla selamlıyorum."
Burdur Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sayit Koca da askerliğin her Türk gencinin yapması gereken kutsal görev olduğunu söyledi. Engellilerin giydikleri üniforma ve ettikleri kutsal askerlik yeminiyle tam bir asker olduklarını kaydeden Garnizon Komutanı Koca, "Sizlere kısa da olsa kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan, şanlı Türk ordusunun şerefli bir neferi olarak sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Askerlik yemininiz yüce Türk milletine, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine, jandarma teşkilatına, size ve ailelerinize hayırlı olsun" diye konuştu.
Terhis belgeleri ve hediyelerin verildiği tören, engellilerin aileleriyle yediği yemeği ardından sona erdi.

MM(SU/İD) (FOTOĞRAFLI)