ANKARA'da sokak sokak gezip, çöplerden topladığı katı atık maddelerini satarak geçimini sağlayan görme engelli 42 yaşındaki Dursun Pertesoy, kendisi gibi engelli olanlara ve yoksullara da yardım ediyor. Pertesoy, son olarak, Elmadağ İlçesi'nde 8 çocuğu ile yaşam mücadelesi veren 35 yaşındaki Mecbure Balcı'ya yardım elini uzattı.
Bir gözü hiç görmeyen, diğer gözü de yüzde 91 oranında görmeyen Dursun Pertesoy, atık toplama arabasıyla sokak sokak gezip, çöplerden topladığı katı atık maddelerini sattıktan sonra kendisi gibi engellilerle, yardıma ihtiyacı olanlara yardım ediyor. Pertesoy, Elmadağ'ın Hasanoğlan Mahallesi'nde 8 çocuğu ile yaşam mücadelesi veren Mecbure Balcı'nın durumunu öğrenince, ona da yardım etmek için harekete geçti. Pertesoy, "8 çocukla yaşam mücadelesi veren Mecbure Balcı'nın yaşadığı zorlukları duyduğumda hemen harekete geçirdim. Balcı'ya, başka hayırseverlerle birlikte en az üç aylık yetecek yiyecek, evinde eksik olan televizyon, halı, yatak ve yorgan aldık. Tüm bunları eşimle götürerek kendisine teslim ettim" dedi.
Mecbure Balcı ise duyarlı insanların yardımları ile ayakta durduklarını ifade ederek, "2 yıl önce bir çocuk kavgası sırasında eşimi kardeşlerim tabanca ile vurarak öldürdü. Şimdi en büyüğü 17 yaşında olan 8 çocukla yaşamaya çalışıyorum. Eşimi, öldüren kardeşlerimden davacı olduğum için kayınvalidem tarafı beni dışladı. Okuma yazmam yok. Devlet, okuyan 4 çocuğuma okula gittiği aylarda 25 TL bana da çocuklara baktığım için ayda yaklaşık 400 TL yardımda bulunuyor. Çocuklar hasta olacak diye korkuyorum. Büyük oğlum okulu bıraktı ve çalışarak evin geçimini sağlamaya çalışıyordu, ancak fazla dayanamadı, evi terk etti. Şimdi nerede bilemiyoruz" dedi.