ENGELLİ VATANDAŞA ASANSÖR ENGELİ
Mersin'in Anamur İlçesi'nin Ören Mahallesi'ndeki Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi'ne oy kullanmaya gelen 30 yaşındaki bedensel engelli Hasan Yıldız, asansör engeline takıldı. Oy kullanacağı ikinci kattaki 113 numaralı sandığa asansör arızalı olduğu için çıkamayan Hasan Yıldır bir süre müdür odasında bekletildi. Okul Müdürü Yakup Arslan, "Öğleden önce bir vatandaş asansörde mahsur kaldı" diyerek Hasan Yıldız'ı aynı riske atmak istemedi.
Hasan Yıldız'ın engelli eşi Havva Yıldız da asansörün bozuk olmasına tepki göstererek "Daha önceden tedbir almalıydınız. Engellilerin de oy kullanacağını önceden bilmeliydiniz" dedi. Daha sonra Okul Müdürü Yakup Arslan telefonla asansör görevlisini çağırdı. Arızanın giderilmesinin ardından asansörle ikinci kata çıkarak oyunu kullanan Hasan Yıldız, "Küçük bir aksilik oldu. Ancak bu aksaklık giderildi ve oyumu kullanabildim" dedi.
Yakup Arslan ise yaşanan aksaklıktan dolayı üzüldüğünü belirterek, "Vatandaşımızın birisinde tutukluk yapınca asansörümüzü bir müddet kapattık. Vatandaşımız biraz bekleyince özelikle eşi tepki gösterdi. Neyse ki asansörümüzü yaptık ve vatandaşımız oyunu kullandı" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI