Ferudun ALTUNTAŞ/FATSA (Ordu), () - ORDU'nun Fatsa İlçesi'nde faaliyet gösteren özel bir eğitim ve rehabilitasyon kurumunda eğitim gören engelli öğrenciler, okul bahçesine diktikleri sebzelerle kendi bahçelerini oluşturdu.
Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde özel bir kurumda eğitim gören engelli öğrenciler, oluşturdukları uygulama bahçesinde sebze yetiştirmeye başladı. 12-19 yaşarası yaklaşık 100 engelli öğrenci tarafından hazırlanan uygulama bahçesine marul, salata ve fasulye fidesi diken engelli öğrenciler her gün bahçeye giderek fideleri suluyor ve organik hayatı öğrenmeye çalışıyor. Bahçeyi öğrencilerle birlikte kurduklarını belirten merkez öğretmenlerinden Şengül Dursun, "İki hafta önce fideleri bahçemize diktik ve yavaş yavaş diktiğimiz fideler sebzelerini vermeye başladı" dedi.
Merkez sahibi Erkan Gün ise, "Çocuklarımızın sosyalleşmesi amacıyla bu bahçeyi düzenledik. Fide dikimlerini gerçekleştirdik. Öğrencilerimizle birlikte sulama işlemlerine kadar her şeyi beraber yapıyoruz. Fidelerden oluşan sebzelerimizi öğrencilerimizle birlikte kurumumuzda yemeyi planlıyoruz. Kurumumuzda yemek servisimiz mevcut olduğu için öğrencilerimizi burada işin içine katarak ilk uygulamayı yapmak istedik. İmkanlarımız doğrultusunda güzel bir etkinliğe imza attığımızı düşünüyorum. Öğrencilerimiz büyük bir heyecan içinde bahçeden ürün almayı bekliyor. Kendi bahçemizden ürün almak bizim için son derece önemli. Fidelerimizin her gün biraz daha büyüdüğünü görmek ise çok güzel bir duygu" diye konuştu.

FA(MS/AK) (FOTOĞRAFLI)