MERSİN'de yüzde 90 oranındaki 'ağır engelli' raporu olan kronik böbrek yetmezliği hastası 45 yaşındaki Yılmaz Tankuş'a bakan 65 yaşındaki annesi Hatice Tankuş, kendisine evde bakım ücreti ödenmesini istedi.
Eşinin ölümünün ardından 12 yaşındaki kızı ile birlikte bir evin bodrum katında yaşayan Yılmaz Tankuş, 8 yıldır kronik böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi görüyor. Yüzde 90 engelli raporu bulunan ve bu yüzden çalışamayan Tankuş'un bakımını üstlenen annesi Hatice Tankuş, evde bakım ücreti alabilmek için evraklarını hazırlayıp Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne başvurdu. Ancak Hatice Tankuş'un ölen eşinden dolayı emekli maaşı alması nedeniyle evde bakım ücreti verilmedi.
Diyaliz tedavisi gören Yılmaz Tankuş, "Hastalığım nedeniyle Mersin Devlet Hastanesi Engelli Sağlık Kurulu'ndan rapor aldım. Raporun ardından annem Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden evde bakım ücreti için başvurdu. Ancak, talebim reddedildi. Ağır hasta olduğum ve sürekli olarak diyaliz tedavisi gördüğüm için hiçbir yerde çalışamıyorum. İmkanlarım el vermediği içinde kızımı okula da gönderemiyorum. Evde bakım ücreti ödenseydi bu parayla annem bize destek olacaktı. 3 aydır su, 2 aydır evimin elektrik faturalarını ödeyemiyorum" dedi.
Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri de Hatice Tankuş'a emekli maaşı olması nedeniyle evde bakım ücreti ödenmediğini bildirdi. ME(AŞ/BK/AAA)(FOTOĞRAF)