Turgay İPEK/ERZURUM, () - ERZURUM'da Ayfer- Savaş Öğmen çiftinin, 7 yıl önce  dünyaya gelen, bacakları olmayan oğulları Miraç, karnesini alınca sünnet oldu.
Erzurum'un merkez Yakutiye İlçesi Aşağı Köşk Mahallesi'nde oturan ve protez bacaklarıyla yürüyebilen Miraç Öğmen, eğitim- öğretim gördüğü Kültür Kurumu İlkokulu'nda takdirname alarak üçüncü sınıfa geçti. Karnesini aldıktan sonra ailesi ile birlikte özel bir hastanede sünnet olan Miraç, çok mutlu olduğunu söyledi. Miraç'ın anne, babası ve ablası Kardelen de mutlu ve heyecanlı olduklarını belirtti. Miraç'ın annesi Ayfer Öğmen, duygularını şöyle dile getirdi:
"Oğlumun engelli doğması bizi perişan etti. Yardımseverlerin desteği ile protez bacak taktırdık. Geçen yıl da kalbinin delik olduğunu öğrendik. Dünya sanki başımıza yıkıldı. Siyami Ersek Hastanesi'nde açık kalp ameliyatı olarak sağlığına kavuştu. Çok şükür o üzüntülü günler geride kaldı. Bu yıl ilk kez yüzümüz güldü. Miraç ikinci sınıfta takdirname aldı. Biz de götürdük hastanede sünnet ettirdik. Uzun süredir böyle bir mutluluk yaşamıyorduk. İnşallah oğlumun evliliğini de görürüz."

FOTOĞRAFLI