SİVAS'ta 26 yaşındaki bedensel engelli halterci Mustafa Gül, çalıştığı  işyerinden kendisine ücretli izin vermemesi nedeniyle davet edildiği milli takım kampına katılamadığını ve dünya şampiyonasına hazırlanamadığını söyledi.
Sivas Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Sivas Hizmet Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren kömür tevziide muhasebe bölümünde çalışan Mustafa Gül, 10 yıl önce elektrik çarpması sonucu her iki bacağını diz altından kaybetti. Hayatına engelli olarak devam eden Gül, 4 yıl önce haltere başladı. 54 kiloda 3 kez Türkiye şampiyonu olan evli ve 2 çocuk babası Gül, gelecek yıl mart ayında Dubai'e yapılacak Bedensel Engelliler Dünya Halter Şampiyonası'na katılmak için milli davet aldı. Bunun üzerine Gül, şampiyonaya hazırlanmak için işyerinden ücretli izin istedi. Ancak Mustafa Gül'e ücretli izin veilmmeyince, sporcu milli takıma gitmekten vazgeçti.
Bakmakla yükümlü olduğu bir ailesinin bulunduğunu belirten Gül, ücretsiz izne ayrılması halinde sıkıntı yaşayacağını söyledi. Yetkililerden bu konuda yardım isteyen Mustafa Gül, "Milli takıma davet edildim. Dünya şampiyonası öncesinde Vali Bey ile bir görüşme yaptım, bana ücretli olarak izin verdi ve kampa katılabileceğimi söyledi. Ancak çalıştığım kurumun yetkilileri bana sadece ücretsiz izin verebileceklerini söylediler. Ben de bunun üzerine milli takıma gitmekten vazgeçtim. Çünkü evliyim ve bakmakla yükümlü olduğum çocuklarım var. Aileme karşı sorumluluklarım var ve ücretsiz izne ayrılırsam bu sorumlulukların hiçbirini yerine getiremem. Biz Türk bayrağını uluslararası platformlarda dalgalandırmak için böylesi etkinliklerin içerisinde bulunuyoruz. Yetkililerin bu konuda duyarlı olmasını istiyorum" diye konuştu.