Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - KARABÜK'te kent meydanı girişine park edilen zabıta aracı, akülü tekerlekli sandalyesi ile hastaneye gitmek isteyen 41 yaşındaki Dilek Arı'ya engel oldu. Arı, yaklaşık 1 saat sonra aracın çekilmesiyle hastaneye gitti.
Engelli Dilek Arı, oğlu Taha Ömer'i de yanına alarak Karabük Devlet Hastanesi'ne gitmek üzere Yeşil Mahallesi'ndeki evinden akülü tekerlekli sandalyesi ile yola çıktı. Albay Karaoğlanoğlu Caddesi boyunca kaldırımda ilerleyen Arı, kaldırımın sona erdiği kent meydanında yola çıkmak istedi. Ancak, meydana araç parkını önlemek amacıyla çıkışa park edilen zabıta kamyoneti, Arı'nın geçişini engelledi.
Arı, cep telefonu ile zabıtayı arayarak aracın çekilmesini istedi. Yarım saat sonra gelen zabıta ekipleri, anahtar olmasına rağmen aracın kapısını açamadı. Yarım saat süren çalışma sonunda kapı açıldı ve araç çekildi. Yaklaşık 1 saat bekledikten sonra yola çıkarak hastaneye doğru yoluna devam eden Dilek Arı, duruma tepki gösterdi.
Belinden ameliyat olduğunu, pansuman için hastaneye gitmesi gerektiğini anlatan Dilek Arı, şöyle konuştu:
"Böyle rezalet olmaz. Aracın önünde ya da arka kısmında boş alan bırakmaları lazım. Biz engelli geçişlerini kullanamıyoruz. Çünkü bizi insan yerine koymuyorlar. Zabıtayı aradım. Görevli ile tartıştım. Anons edeceğini, şoförü bulursa göndereceğini söyledi. Bekledim. Zabıta geldi bu sefer kapıyı açamadılar. 1 saat beklemek zorunda kaldım. Sinirden ağladım."

FOTOĞRAFLI