Ergün AYAZ-Orhan UZUN/ İZMİT(Kocaeli), ()- KOCAELİ'de 75 engelli, İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda sembolik olarak 1 günlüğüne jandarma eri oldu. Asker kıyafetleri giyip yemin törenine katılan engelliler ve aileleri büyük mutluluk yaşadı.
Kocaeli Jandarma Alay Komutanlığı'ndaki yemin törenine Kocaeli Valisi Ercan Topaca,  Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmnoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli İl Jandarma Alay Komutanı Albay Birol Şimşek,  asker olan engelliler ve aileleri katıldı. 
Kocaeli Valisi Ercan Topaca, askerlğin seve seve gidilen, onur ve şerefle yapılan ve ölümü bile hiç çekinmeden göze alınan bir iş olduğunu söyledi. Vali Topaca, "Sizin şuanki heyecanınızı çok iyi anlıyorum. Jandarmamız askerlik hizmetinden mağdur kalmamanız için engelli vatandaşlarımıza bu imkanı sağlamıştır. Kışlaya katılıp 1 saatlik eğitimden sonra askerlik kurallarını en güzel şekilde uygulamaya çalıştılar. Kendilerini tebrik ediyorum" diye konuştu. 
Engelli askerlerin törenle bir günlük askerlik görevlerini yerine getirdiklerini söyleyen Kocaeli İl Jandarma Alay Komutanı Albay Birol Şimsek, "Askeri kıyafetleri giydikten sonra askerlerimiz eğitimlerini tamamladı. Her Türk askeri gibi yemin törenine katılıp yemin ettiler. Başarılı bir şekilde askerlik eğitimlerini tamamlayan askerlerimizle onur ve gurur duyuyoruz" diye konuştu. 
Oğlunun bir gün de olsa temsili askerlik yapmasından dolayı onur duyduğunu söyleyen Bekir Örçen, şöyle konuştu:
"Oğlum Cemal Bedirhan Örçen epilepsi hastalığı nedeniyle askerlik yapamamıştı. Şimdi bir günlük de olsa asker oldu. Bu bizim için çok onur verici. Oğlum ve biz mutlu olduk."
Askerlik yapmayı çok sevdiğini söyleyen doğuştan engelli Ahmet Aslan ise "Kıyafetleri giyip asker olduk. Asker olduğumuz için çok mutluyuz. Burada selam vermeyi ve askerliği öğrettiler. Artık bende asker oldum" diyerek mutluluğunu dile getirdi. 
Spor Salonunda yemin töreninde bir engelli heyecandan baygınlık geçirirken, aileleri de mutluluktan gözyaşlarını tutamadı. Engellilere daha sonra terhis belgesi verildi.

EA(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)