ERZURUM Polis Meslek Yüksekokulu'nda (PMYO) engellilere akülü sandalye dağıtılırken, bedensel engelli Yasin Karbuz, "Koltuk değneğiyle de olsa ben yürüyebiliyorum. Bacakları olmayan arkadaşlarım var, benim tekerlekli sandalyem onlara verilsin" dedi.
Vali Ahmet Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak ve PMYO personel eşlerinin başlattığı 'Engellilerimizin Engelini Birlikte Kaldıralım' projesi kapsamında 'Dünya Engelliler Günü' nedeniyle bir tören düzenlendi. PMYO Spor Salonu'nda düzenlenen törene Vali Ahmet Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, PMYO Müdürü Abdullah Şahin, eşi Emine Şahin, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, eşi Sevilay Yıldız, Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, polisler, eşleri, engelliler ve aileleri ile öğrenciler katıldı.
Programa gelen engellileri polis okulu öğrencileri tekerlekli sandalye ile salona taşıdı.
Resmi törenlerde asker kıyafeti giyerek geçiş yapan bedensel engelli 27 yaşındaki Yasin Karbuz, akülü sandalye almak için gelmediğine dikkati çekti. Yasin Karbuz, "Koltuk değnegiyle de olsa ben yürüyebiliyorum. Ama bacakları olmayan arkadaşlarım var. Tekerlekli sandalye onlara verilsin. Onların benden daha fazla ihtiyacı var. Bu yüzden sandalye alacaklar listesine adımın yazılmasını istemedim. Arkadaşlarımla bir arada olmak, onların sevinçlerine ortak olmak için geldim" dedi.
ÖĞRENCİLER SAHNEDE ENGELLİ OLDU
Protokol konuşmalarının ardından PMYO öğrencileri, engellileri daha iyi anlayabilmek için işitme, görme, bedensel ve zihinsel engelli rolüyle sahneye çıktı. Gitar, bağlama ve darbuka çalan öğrenciler söylediği şarkılarla mini bir konser verdi. Özden Altıparmak ve salonda bulunanlar da şarkılara büyük bir coşkuyla eşlik etti. Öğrenciler konserin sonunda 'Sosyal hayatta sizleri göremeyen asıl engelli ve özürlü olan bizleri lütfen affedin' yazılı pankartı açıldı.
Program sonunda Özden Altıparmak ve diğer polis eşleri 11'i akülü olmak üzere toplam 61 engelliye tekerlekli sandalye dağıttı.