DENİZLİ’de, küçük yaşta geçirdikleri çocuk felci nedeniyle belden aşağıları tutmayan ve hayatlarını tekerlekli sandalyeye bağlı olarak sürdüren Emrullah Ünal (49) ile eşi Beyhan Ünal (39) çifti, aşklarıyla engel tanımıyor. 1.5 yaşında bir kız çocukları olan ve ikinci bebeklerini bekleyen çift, en büyük sorunlarının kaldırıma park eden araçlar olduğunu belirtti.
Karaman Mahallesi’nde bir apartmanın bodrum katında oturan Emrullah Ünal ile eşi Beyhan Ünal, 2.5 yıl önce İzmir’deki bir düğünde tanıştı. Denizlili Emrullah Ünal, Bursa’da oturan Beyhan Ünal’ı kaçırıp Denizli’ye getirdi ve çift burada evlendi. İlk görüşte birbirlerine aşık olan engelli çiftin, Pelin Su adını verdikleri bir kız çocukları oldu. Çift, şimdi de ikinci bebeklerini bekliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden emekli Emrullah Ünal ile eşi TOKİ’den ev alıp yaşamlarını burada sürdürmeye başladı. Bodrum kattaki evlerine girip çıkarken, tekerlekli sandalyelerini kapıda bırakan çift, merdivenlerden ellerinin yardımıyla indikten sonra evlerine girebiliyor.
KIZLARINI KUCAKLARINDA TAŞIYORLAR
Gezmeye çıktıklarında ise, Emrullah Ünal akülü tekerlekli sandalyesine biniyor, eşinin tekerlekli sandalyesini kendi aracına kemerle bağlayıp, çekiyor. Kucaklarına da çocuklarını alıp, gezmeye gidiyor.
GIPTAYLA BAKIYORLAR
Engelli hayata alışıp zorlanmadıklarını belirten Emrullah Ünal 2 yaşındayken çocuk felci olduğunu belirterrek şunları anlattı:
"Ailem eğitimsiz olduğu için bu kadar tedavi yaptırabilmiş. İkimiz de tekerlekli sandalyeyle hayata devam ediyoruz. Kimseye muhtaç değiliz, hayatımızı devam ediyoruz. Eşimin tekerlekli sandalyesini kendiminkine bağlıyor, kızımızı da kucağımıza alıp, geziyoruz. Ancak kaldırıma park eden araçlar yüzünden zor anlar yaşıyoruz. Bazı yerlerde engelli rampaları olmuyor. İniş çıkışlar zor oluyor. TOKİ’den ev aldık ama kaldırımlarında engelliler için rampa yok. Çocuk parkı yapmışlar ama kullanamıyoruz. Bizi görenler, tebrik ediyor. 'Bizler hayata bu kadar bağlı değiliz. Sağlam olduğumuz halde biz hayatla mücadele edemiyoruz' diyorlar. Eşimi düğünde görüp aşık oldum, daha sonra kaçırdım ve evlendik."
BEŞ AYLIK HAMİLE
Karşılaştıkları sorunlar içinde en büyüğünün kaldırımlara park eden araçlar olduğunu dile getiren Beyhan Ünal da duygularını şöyle dile getirdi:
"Hayat zor olmuyor, biz alıştık. Zor gelmiyor. Mağazalara girip çıkamıyorum. Yardım ediyorlar. İnsanlar, biz daha yardım istemeden ne demek istediğimiz anlıyorlar ve yardıma koşuyor. Kaldırımları, park eden araçlar yüzünden kullanamıyoruz. Yolda da geçen araçların çarpma tehlikesi yaşıyoruz. Bu arada ikinci çocuğumuzu bekliyoruz, 5 aylık hamileyim. İki evladımı da iyi bir şekilde yetiştirmek istiyorum."