KAHRAMANMARAŞ'ta bedensel engelli 35 yaşındaki Fatma Konar merdivenlerden emekleyerek, tekerlekli sandalyeli eşi 36 yaşındaki Hanifi Konar ise vatandaşların yardımıyla sandığa giderek oyunu kullandı.
Bedensel engelli Hanifi Konar, kendisi gibi engelli eşi Fatma Konar ile birlikte Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanmak üzere öğle saatlerinde yaşadıkları Kanuni Mahallesi’nde bulunan Kanuni Ortaokulu’na gitti. Fatma Konar, tutunma yeri ve engelli yolu bulunmayan okulun girişindeki merdivenleri emekleyerek çıktı. Hanifi Konar ise tekerlekli sandalyesiyle merdivenleri çıkamadığı için bir süre bekledi. Hanifi Konar, daha sonra çevrede yardım istediği vatandaşlar tarafından merdivenlerde taşınarak okulun içine alındı. Engelli çift, daha sonra 2120 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa gidip oylarını kullandı.
Vatandaşların yardımıyla sandığa ulaşan Hanifi Konar, "Gerekirse oyumu kullanmak için sürünerek giderim. Ama benden daha müşkül durumda insanlar var. Onlar ne yapacak" diyerek yetkililerden okullarda engelli yolu yapılması isteğinde bulundu.

FOTOĞRAFLI