Hakan KABAHASANOĞLU/ GİRESUN,() - GİRESUN’da yaşayan bedensel engelli 36 yaşındaki Özgül Fidan, malulen emekli olabilmek için 1.5 yıl daha sigortalı çalışmak zorunda olduğunu belirterek yardım istedi.
Düşme sonucu 5 aylıkken kalçası çıkan, daha sonra omurga eğriliği olarak bilinen skolyoz hastası olan Özgül Fidan, 1.5 yıl önce kendisi gibi bedensel engelli Hamza Fidan ile evlendi. Hamza Fidan, 9 ay önce Giresun Belediyesi’nde taşeron işçi olarak çalışmaya başladı. Osmaniye Mahallesi’nde 300 lira kira verdikleri evde yaşayan Fidan çiftinin 6 ay önce de Elvan Naz isimli kızları dünyaya geldi.
Evlenmeden önce bir şirkette santral görevlisi olarak çalıştığını söyleyen Özgül Fidan, hastalanıp rapor aldıktan sonra işten çıkarıldığını belirterek, “Malulen emekli olabilmem için 1.5 yıl daha çalışmam lazım. Çocuğumun rızkı ve geleceği için iş istiyorum. Gittiğim her yerde bana para veriyorlar. Ben dilenci değilim. Alnımın teriyle para kazanmak istiyorum. Bebeğin ihtiyaçları, evin giderleri var. Eşimin aldığı asgari ücret yetmiyor. Emekliliğimi tamamlamak için iş istiyorum. Engelim nedeniyle doğum için özel hastaneye sevk edildim. Doğum nedeniyle borcumuz var, özel hastane sürekli para istiyor. Kiramız da birikti. Ben para değil, iş yardımı istiyorum” dedi.
Eşinin bir sabah çöpte yırtılmış halde bulduğu 5 lirayı eve getirdiğini anlatan Özgül Fidan, “Biz para bulamıyoruz ama millet yırtıp çöpe atıyor. Parayı bantla yapıştırdık, ekmek aldık. Bir işim olsa ihtiyaçlarımızı karşılarız” diyerek iş bulabilmek için yardım istedi.

HK (TM/CK) (FOTOĞRAFLI)